Fanatik muhabiri Samet Çayır’ın haberinde 53 yaşındaki teknik adamın görev için favori konumda bulunduğu belirtilirken, farklı bir iddiada Türkiye Futbol Federasyonu ile Yalçın arasında anlaşma sağlandığı öne sürüldü. TFF’den Sergen Yalçın’ın göreve getirildiğine ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, gözler federasyon yönetiminin yapacağı duyuruya çevrildi.

Sergen Yalçın favori konumunda

A Milli Takım’da teknik direktör Vincenzo Montella ile yolların ayrılmasının ardından başlayan yeni hoca arayışında Sergen Yalçın ismi öne çıktı.

Haberde, tecrübeli teknik adamın A Milli Takım teknik direktörlüğü için favori konumunda bulunduğu belirtildi.

Yalçın’ın göreve gelme ihtimalinin güçlendiği ifade edilirken, TFF tarafından henüz resmi bir görevlendirme açıklaması yapılmadı.

TFF ile anlaşma sağlandığı iddia edildi

Sergen Yalçın konusunda bir diğer dikkat çeken iddia ise TFF ile deneyimli teknik adam arasında yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığı yönünde oldu.

Tam Döndü Derken Yine Sakatlandı! Batagov’dan Kötü Haber
Tam Döndü Derken Yine Sakatlandı! Batagov’dan Kötü Haber
İçeriği Görüntüle

TFF’nin Sergen Yalçın ile teknik direktörlük görevi konusunda mutabakata vardığı öne sürüldü.

Anlaşmanın resmiyet kazanması halinde sözleşme süresi, teknik ekip yapılanması ve diğer detayların da açıklanması bekleniyor.

Gözler TFF’nin toplantısında

TFF Yönetim Kurulu’nun yapacağı toplantının ardından yeni teknik direktör konusunda açıklama yapılmasının beklendiği belirtildi.

Sergen Yalçın isminin bu toplantı sonrasında duyurulabileceği öne sürülürken, federasyondan gelecek resmi açıklama bekleniyor.

Bu nedenle Yalçın’ın A Milli Takım’ın yeni teknik direktörü olduğuna ilişkin süreç henüz resmi olarak tamamlanmış değil.

Montella dönemi sona ermişti

A Milli Takım’da Uluslar Ligi’nde üst üste alınan 4 mağlubiyetin ardından Vincenzo Montella ile yollar ayrılmıştı.

İtalyan teknik adamın geçtiğimiz günlerde Riva’ya gelerek TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle vedalaştığı belirtilmişti.

Montella’nın ayrılığının ardından federasyon yeni teknik direktör arayışına başlarken, gündemin ilk sırasına Sergen Yalçın yerleşti.

Beşiktaş ile iki kupa kazandı

Sergen Yalçın, teknik direktörlük kariyerinde Beşiktaş, Antalyaspor, Yeni Malatyaspor, Alanyaspor, Konyaspor, Eskişehirspor, Kayserispor, Gaziantepspor ve Sivasspor’da görev yaptı.
Yalçın, Beşiktaş’ın başında 2020-2021 sezonunda Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşadı.

Deneyimli teknik adam son olarak 30 Ağustos 2025 ile 18 Mayıs 2026 tarihleri arasında Beşiktaş’ı çalıştırdı. Bu dönemde 39 lig karşılaşmasında görev yapan Yalçın, maç başına 1,79 puan ortalaması yakaladı.

Resmi açıklama bekleniyor

Sergen Yalçın’ın A Milli Takım’ın başına geçeceğine yönelik iddiaların ardından gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na çevrildi.

Tecrübeli teknik adamla anlaşma sağlandığı öne sürülürken, görevlendirmenin kesinleşmesi için TFF’nin yapacağı resmi açıklama bekleniyor.

Kaynak: HTSPOR