Terörle Mücadele Kararlılıkla Sürdürülüyor

Basın İlan Kurumu 13 Şubesini Kapattı Basın İlan Kurumu 13 Şubesini Kapattı

Güvenlik güçleri, terörle mücadeleye hız kesmeden ve kararlılıkla devam ediyor. Kent merkezlerinden kırsal alanlara kadar örgüt mensuplarının izleri tek tek sürülüyor. Bu kapsamda, Irak'ın kuzeyinde terörle mücadelenin yoğun olarak sürdüğü bölgelerde de operasyonlar düzenleniyor.

MİT'ten Yeni Operasyon

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT, terör örgütü PKK/KCK mensupları "Tufan Koçer" kod adlı Ahmet Bayar ile "Mervan Zerevan" kod adlı Ahmed İbrahim El Ahmed'in, Türk Silahlı Kuvvetleri üs bölgesine sızmaları için talimat aldıklarını tespit etti. Bunun üzerine Irak'ın Hakurk bölgesinde düzenlenen operasyon sonucunda, eylem hazırlığındaki teröristler Bayar ve El Ahmed etkisiz hale getirildi.

Üst Düzey Örgüt Mensuplarının Korumalığını Yaptı

"Tufan Koçer" kod adlı terörist Ahmet Bayar'ın, terör örgütü PKK'ya 2012'de katıldığı, geçmişte Suriye'de faaliyet gösterdiği ve üst düzey örgüt mensuplarının korumalığını yaptığı öğrenildi. Suriyeli "Mervan Zerevan" kod adlı terörist Ahmed İbrahim El Ahmed'in ise 2014'te Kandil'de suikast eğitimi aldığı belirtildi.

Bu başarılı operasyon, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve etkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Editör: Birol Sancak