Bolu Dağı Tüneli'nde Çalışma Başlıyor: İstanbul İstikameti 50 Gün Trafiğe Kapalı Bolu Dağı Tüneli'nde Çalışma Başlıyor: İstanbul İstikameti 50 Gün Trafiğe Kapalı

Brent petrol fiyatlarının indirim ve zam haberleriyle değiştiği bu dönemde, geçtiğimiz günlerde motorine gelen zamın ardından şimdi de benzin fiyatlarında artış bekleniyor.

Benzine yapılacak zam sonrasında litre fiyatının 1,79 lira artması bekleniyor. Motorinin litre fiyatına ise geçtiğimiz günlerde 2,56 lira zam gelmişti. Bu zamla birlikte motorinin litre fiyatı 45 lirayı aşarak rekor kırdı.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre, İstanbul'da motorinin litre fiyatı ortalama 44,35 liraya, Ankara'da 45,13 liraya ve İzmir'de 45,35 liraya yükseldi. İstanbul'da benzinin litresi ortalama 39,42 lira, motorinin litresi ise 44,35 liradan satılıyor.

Akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek belirleniyor.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak