Bu anıt, vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden kahraman şehitleri anmak ve gelecek nesillere unutulmaz bir miras bırakmak amacıyla yükseliyor. Başkan Gürsoy, anıtın şehitlerin fedakarlıklarını ve vatan sevgisini simgeleyeceğini ifade etti.

Dced6Df5 91Ed 4975 A84F 266B9150F819

Şehitlik anıtının inşaArsinli vatandaşların yoğun ilgisini ve takdirini kazandı. Başkan Gürsoy, anıtın Arsin'e ayrı bir anlam katacağını vurgulayarak, "Aziz şehitlerimizin kutsal hatıralarına sahip çıkıyor ve onları yaşatıyoruz. Modern, etkileyici ve anlamlı görünümü ile şehitlik anıtımız bölgenin simgesi haline gelecektir." dedi.

8386F5Ec 8E5C 43B3 842B Afb4D945A02B

Başkan Gürsoy, şehitlik anıtının çevresinde düzenlenecek yeşil alanlar ve peyzaj çalışmalarının, vatandaşların dinlenme ve ziyaret amacıyla tercih edeceği yeni bir yaşam alanı oluşturacağını söyledi. Arsin Belediyesi olarak projelere hız kesmeden devam ettiklerini belirten Başkan, "Arsin’imiz için çalışmalarımıza ve projelerimize hız kesmeden devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

87A02F0D 62E0 4D47 8Dcd 5Db9Fdc9F261

Şu anda inşaatı devam eden şehitlik anıtı, Arsinli vatandaşların vatanlarına olan sevgi ve bağlılıklarını güçlendirecek, aynı zamanda şehitlerin kutsal hatıralarını yaşatmaya katkı sağlayacak. Arsin Belediyesi, şehit ailelerinin, gazilerin ve tüm vatandaşların anıta gösterdiği ilgiye teşekkür ederek, benzer anlam taşıyan projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini duyurdu.
TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Ayşe Sancak