“Bayrağımıza uzanan her el, milletimizin iradesine uzanmıştır”
Mardin’in Nusaybin ilçesinde Türk bayrağını hedef alan provokatif saldırıya bir tepki de Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk’ten geldi. Bayrak girişimini açık bir provokasyon olarak değerlendiren Aktürk, milli birlik ve huzurun korunması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı. “Bu olaylar karşısında en çok ihtiyacımız olan şey; sağduyu ve kararlı duruş,” diyen Aktürk, özellikle kamuoyu önündeki isimlerin sözlerine ve tavırlarına dikkat etmesi gerektiğini belirtti.
“Bu saldırı, milletimizin birliğine yönelik açık bir provokasyondur”
Açıklamasında yaşanan olaya sert tepki gösteren Bekir Aktürk, “Mardin Nusaybin’de hiçbirimizin kabul edemeyeceği Türk bayrağını indirmeye yönelik girişim, milletimizin birliğini hedef alan açık bir provokasyondur,” ifadelerini kullandı. Bu tür eylemlerin tarih boyunca süregelen karanlık senaryoların bir parçası olduğuna dikkat çekti.
“Sağduyu ve kararlılıkla hareket etmeliyiz”
Bekir Aktürk, sadece tepkisel değil, bilinçli ve sağduyulu bir duruş sergilenmesi gerektiğine vurgu yaptı. “Olayları iyi okumalı, yazdıklarımıza ve yayınladıklarımıza dikkat etmeliyiz. İstenilen kaosa fırsat vermemeliyiz,” sözleriyle toplumun her kesimine sorumluluk çağrısında bulundu.
“Bayrağımıza sahip çıkmak hepimizin görevi”
Aktürk, Türk bayrağının bağımsızlık ve onur simgesi olduğunu hatırlatarak, “Bayrağımıza uzanan her el, milletimizin iradesine uzanmıştır,” dedi. Bu süreçte herkesin daha dikkatli, daha sakin ve daha sorumlu davranması gerektiğini belirten Aktürk, “Devletimizin yanında dimdik durmak, bayrağımıza sahip çıkmak ve milletimizin birliğini korumak bu günlerde hepimizin en büyük görevidir,” ifadelerine yer verdi.





