Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tunceli yöresi ve Erzincan-Bingöl Karlıova arasındaki bölgenin yüksek deprem riski altında olduğunu açıkladı. 6 Şubat depremlerini önceden tahmin eden Görür, bu bölgede deprem periyodunun dolduğunu belirtti. “Şu anda bizim en çok endişe ettiğimiz bir yer Tunceli yöresi” diyen Görür, tehlikenin boyutlarının arttığını ifade etti. Marmara ve İstanbul'un da risk altında olduğuna dikkat çeken Görür, bu bölgelerde acil tedbir alınması gerektiğini vurguladı. Görür, “Tarih tekerrür etmesin, insanlarımız ölmesin” diyerek uyarılarını yineledi.

11 ili yerle bir eden, 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 6 Şubat depremleri için aylar öncesinden uyaran Naci Görür, yeni bir uyarı daha yaptı.

Asena Kılıç'ın Youtube kanalındaki Meslek Sırrı programına konuk olan Görür, en çok endişe ettiği yer açıkladı.

“MARMARA'YA İSTANBUL'A DİKKAT EDİN”

Depreme dirençli kentler oluşturulması yönünde çağrı yapan Görür “Eğer tarih tekerrür ederse bu bizim bir bakıma cehaletimizden olur. Biz tarih tekerrür etmesin diye bas bas bağırıyoruz. Marmara'ya İstanbul'a dikkat edin, depreme hazırlayın diye” dedi.

Memurun İzin Hesabı Değişti: Resmi Tatil Yıllık İzinden Düşecek mi? Memurun İzin Hesabı Değişti: Resmi Tatil Yıllık İzinden Düşecek mi?

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir programda "Siz tarihten ders almazsanız, gerekeni yapmazsanız tarih tekerrür eder. Marmara'da tedbir alın diyoruz ki 6 Şubat tekerrür etmesin, insanlarımız ölmesin. Korkuyorum ki tarih yine tekerrür edecek" dedi. Görür ayrıca en çok endişe ettikleri bölgeyi açıkladı.

“ERZİNCAN-BİNGÖL KARLIOVA ARASI”

“6 Şubat tekerrür etmesin, insanlarımız ölmesin” diyerek uyaran Naci Görür “Şu anda bizim en çok endişe ettiğimiz bir yer Tunceli yöresi, yani Erzincan-Bingöl Karlıova arası. Burası deprem olma periyodu dolmuş, tehlikeli bir boyuta gelmiş artık” diyerek yeni bir uyarı daha yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ