Bu durum, özellikle kıyı bölgelerinde mahsul veriminin düşmesi, arazilerin zarar görmesi gibi ekonomik ve çevresel tehditlere yol açabilir.

Japon Donanmasına Ait 2 Helikopter Pasifik Okyanusu'na Düştü: Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor Japon Donanmasına Ait 2 Helikopter Pasifik Okyanusu'na Düştü: Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Çalışmada, yeraltı sularının çiftlikler, evler ve endüstriler için önemli bir tatlı su kaynağı olduğu ve bu suyun tükenmesinin ciddi sonuçlara yol açabileceği vurgulanmıştır. Özellikle kurak iklimlerde sulu tarım için aşırı çekilmenin, yeraltı sularının hızla azalmasında önemli bir faktör olduğu belirtilmiştir.

Çalışma, dünya genelinde 40'tan fazla ülkede 170 binden fazla kuyunun analiz edildiğini ortaya koymaktadır. Tükenmenin özellikle geniş ekim alanlarına sahip kurak iklimlerde belirgin olduğu ve Kuzey Çin, İran ve ABD'nin batısı gibi bölgelerin en kötü etkilenenler arasında olduğu ifade edilmektedir.

Öte yandan, rapor aynı zamanda bazı bölgelerde yeraltı sularının korunduğunu, yerel yönetimlerin aldığı önlemlerle bazı akiferlerin iyileşme gösterdiğini ortaya koymaktadır. Ancak bu iyileşmelerin hala yetersiz olduğu ve daha fazla çalışma gerektiği belirtilmiştir.
KAYNAK/GAZETEOKSİJEN 

Editör: Ayşe Sancak