Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Akintola, iyi bir takıma geldiğini ifade etti. İlhan Palut’un kendisine güvendiğini belirten Akintola, “İyi bir başlangıç yapamadım. Sivasspor maçında çok iyi oyun ortaya koyduk. Elimizden gelenin en iyisini yapmamıza rağmen skor olarak istediğimizi alamadık. Bir sonraki maçta da Fenerbahçe karşısında kaybettik. Hiçbir maça takılı kalmayacağız. Önümüzde Samsunspor maçı var. İnşallah o maçta da elimizden gelenin en iyisini yapıp tüm arkadaşlarımızla mücadelemizi sürdürüp iyi bir skorla oradan ayrılıp Rize’ye dönmek istiyoruz” dedi. İlhan Palut’u uzun süredir tanıdığını ifade eden 28 yaşındaki oyuncu, “Hem hocamız beni hem de ben o hocamızı uzun süredir tanıyoruz. Birbirimizle görüşüyorduk. Bana ‘ben seni takımımda görmek istiyorum’ diyordu daha öncelerde. Bu sefer de hocam isteyince ben de karar vermekte zorlanmadım. Kendisi için oynamak istediğimi Rizespor’a da gelmek istediğimi belirttim. 

İstanbulspor Başkan Yardımcısı: "136 İmza Topladık, Haziran Ayında Seçim Yapılabilir" İstanbulspor Başkan Yardımcısı: "136 İmza Topladık, Haziran Ayında Seçim Yapılabilir"

TARAFTARLARIMIZI MUTLU EDECEĞİZ

Sonuçta biraz uzun da sürse transferim gerçekleşti” diye konuştu. Süper Lig’in dünyanın en liglerinden biri olduğunu aktaran Akintola, “Müthiş bir mücadele var. Ben de bu mücadele içerisinde hedefleri olan bir takıma geldim. Avrupa hedefimiz devam ediyor. Her şey yerli yerine oturduğunda, biz galibiyetlere başladığımızda bu hedefe ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Bu ligde dördüncü senem. Neler olabileceğini bilecek tecrübeye sahibim. Buraya da takımımın hedefine ulaşması için geldim. Umarım bu hedefe ulaşırız” ifadelerine yer verdi. 15 gündür Rize’de olduğunu aktaran Akintola, ailesinin Rize’yi çok beğendiğini açıkladı. Nijeryalı oyuncu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Maç periyodunda olduğumuz için çok fazla dışarıya çıkma şansını bulamadım. Gördüğüm kadarıyla, insanların beni burada karşılamasıyla çok mutlu oldum. Yavaş yavaş her yeri görüp öğreneceğim zaten. Taraftarlara mesajım şu; bizi desteklemeye devam etsinler. Biliyorum son 4 haftadır onları mutlu edemedik. Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Samsun’a 3 puan almak için gideceğiz. Bizi desteklemeye devam ederlerse biz de söz veriyoruz onları mutlu etmeye devam edeceğiz. Rizespor’u ait olduğu üst sıralara taşıyacağız.”
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Doğukan ÖZKURT