Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), nisan ayı itibarıyla doğal gaz tarifelerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağını açıkladı. Konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulanan satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak sabit kaldı.

BOTAŞ'ın resmi internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, nisan ayında geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife de değişiklik olmadı.

Konut tüketicileri için belirlenen dağıtım şirketlerine uygulanan satış fiyatı 4 bin 80 lira olarak korunurken, sanayi aboneleri için kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak sabit kaldı. Elektrik üretim amaçlı tarifede de 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak belirlendi.

İslam Memiş'ten son yılların en güzel haberi: Elinde olanlar bayram edecek İslam Memiş'ten son yılların en güzel haberi: Elinde olanlar bayram edecek

Bilgilendirme duyurusunda, doğal gaz fiyat tarifelerinin aylık olarak hesaplandığı ve nisan ayında herhangi bir değişikliğe gidilmediği vurgulandı. Ayrıca, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadesine de yer verildi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU