Eski Kimliklerin Geçerliliği Hakkında Açıklama

Trabzon'da Jandarma Operasyonu: Aranan Şahıs Yakalandı, Uyuşturucu ve Silahlar Ele Geçirildi Trabzon'da Jandarma Operasyonu: Aranan Şahıs Yakalandı, Uyuşturucu ve Silahlar Ele Geçirildi

Nüfus Müdürü Emin Ulu, eski kimliklerin hala geçerli olduğunu belirterek, ancak bazı durumlarda eski tip belgelerin güncellenmesinin daha uygun olabileceğini ifade etti. Yoğunlukların önlenmesi adına, vatandaşların bir an önce nüfus cüzdanlarını ve ehliyetlerini değiştirmeleri gerektiği vurgulandı.

Kart Güvenliği ve Müracaat Yöntemleri

Ulu, kayıp veya şüpheli durumlarda vatandaşların bakanlığın ALO 199 hattını veya en yakın Nüfus Müdürlüğü'nü arayarak kartlarını güvence altına almalarının önemine dikkat çekti. Bu şekilde, kimlik kartlarının kötüye kullanılmasının önüne geçilebileceği belirtildi.

Köy Muhtarlarına Yapılan Uyarı

Nüfus Müdürlüğü, Of ilçesindeki 68 köy muhtarına da özel bir yazı göndererek, vatandaşların nüfus cüzdanlarını ve ehliyetlerini değiştirmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Yoğunluğun önlenmesi ve işlemlerin hızlı bir şekilde tamamlanması için bu değişikliklerin bir an önce yapılması gerektiği vurgulandı.

Muhabir: BİROL SANCAK