Nvidia, Kaliforniya'daki yıllık Nvidia GTC Yapay Zeka Konferansı'nda yeni ürünlerini tanıttı.

30 Kat Daha Hızlı Çalışan Yeni Çip

ABD'li teknoloji devi, en son yapay zeka (AI) çipini tanıttı ve bazı görevleri bir öncekinden 30 kat daha hızlı gerçekleştirebildiğini belirtti.

Şirketin CEO'su Jensen Huang, yıllık geliştirici konferansında B200 "Blackwell" çipini ve yeni bir dizi yazılım aracını detaylandırdı.

Nvidia'nın büyük müşterileri arasında Amazon, Google, Microsoft ve OpenAI gibi şirketlerin, firmanın yeni çipini bulut bilişim hizmetlerinde ve kendi yapay zeka projelerinde kullanması bekleniyor.

Ayrıca, yeni yazılım araçları olan mikro hizmetlerin, işletmelerin yapay zeka modellerini daha kolay entegre etmelerine yardımcı olduğu ve sistem verimliliğini artırdığı ifade edildi.

Elektrikli Araçlarda Kullanılacak

Nvidia'nın duyuruları arasında, araç içi sohbet robotları çalıştırabilen otomobiller için yeni bir çip serisi de bulunuyor. Şirket, Çinli elektrikli araç üreticileri BYD ve Xpeng'in yeni çiplerini kullanacağını belirtti.

Ejderha Gibi Alev Püskürttü; Onu Görenler Gözlerine İnanamadı! Ejderha Gibi Alev Püskürttü; Onu Görenler Gözlerine İnanamadı!

İnsansı Robotlar İçin Yeni Çip

Huang, insansı robotlar geliştirmek için yeni bir çip serisinin yol haritasını çizdi ve sahnede birkaç robotu kendisine katılmaya davet etti.

Nvidia, bilgisayar oyunları için grafik işleyen bilgisayar çipleri üretmesiyle tanınıyordu ancak şimdi yapay zeka teknolojilerinde öncü bir rol oynuyor.

Nvidia'nın hisseleri geçtiğimiz yıl yüzde 240 arttı ve şirket, Microsoft ve Apple'ın ardından ABD'nin en değerli üçüncü şirketi konumunda.

Kaynak: NTV