Bölgemiz de Gece Saatlerinde Yangın: Bir Kişi Öldü! Bölgemiz de Gece Saatlerinde Yangın: Bir Kişi Öldü!

GÜMÜŞHANE’DEN TRABZON’A ANLAMLI ZİYARET
Gümüşhane’nin merkez ve ilçe belediye başkanları, Avrasya Üniversitesi’ni ziyaret ederek hem bir dayanışma örneği sergiledi hem de bölgesel bağları güçlendirdi. Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in öncülüğünde gerçekleşen ziyarete Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, Şiran Belediye Başkanı Abdulbaki Kara, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut ve Ünlüpınar Belediye Başkanı Fikri Özer de katıldı. Heyeti, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız ve Rektör Prof. Dr. Mahir Kadakal ağırladı.


REKTÖR KADAKAL’DAN ZİGANA VURGUSU
2024 yılı sonunda göreve başlayan Gümüşhaneli Rektör Prof. Dr. Mahir Kadakal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Trabzon ile Gümüşhane Zigana’nın iki yakası, elmanın iki yarısı gibidir,” diyerek iki şehrin kültürel ve coğrafi yakınlığını vurguladı.
Kendisi de Gümüşhaneli olan Kadakal, hemşehrilerini Avrasya Üniversitesi’nde ağırlamaktan onur duyduğunu belirtti.


YILDIZ: “BU ÜNİVERSİTEYİ BİRLİKTE KURDUK”

Whatsapp Image 2025 05 01 At 13.32.54 (1)
Üniversitenin kurucularından ve Mütevelli Heyet Başkanı olan Ömer Yıldız ise geçmişe dair önemli anekdotlar paylaştı. Belediyecilikten gelen biri olarak misafir başkanlara hitaben yaptığı konuşmada,

“Torul Belediye Başkanımızın kızı burada okudu, Şiran Belediye Başkanımız yüksek lisansını burada yaptı… Hepinizin bu üniversitede bir izi var,” diyerek duygusal bağın altını çizdi.

Yıldız, Avrasya Üniversitesi’nin yalnızca Trabzon’un değil, bölgenin ortak değeri olduğunu vurguladı:

“Bu başarıyı biz tek başımıza elde etmedik. Sizin gibi dostlarla, destekçilerle büyüdük. En iyisi olmak için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”


BÖLGESEL EĞİTİM İŞ BİRLİĞİNİN GÜÇLÜ MESAJI

Whatsapp Image 2025 05 01 At 13.32.53
Ziyaret sırasında belediye başkanları da üniversitenin gelişimini yakından gözlemlediklerini ve bölgede eğitimin kalitesine katkı sağlayan her adımı desteklemeye devam edeceklerini belirttiler.

Gümüşhane ve Trabzon arasında yıllardır süren güçlü bağlar, bu ziyaretle bir kez daha pekişti. Eğitimin ortak bir mesele olduğu vurgulanan buluşma, sadece bir nezaket ziyareti değil, aynı zamanda ortak vizyonun tazelenmesiydi.

Kaynak: TRABZON BASINI