“GARSON” KOD ADLI GİZLİ TANIK

Emniyetin mahrem yapılanmasındaki “Garson” adlı gizli tanıktan elde edilen iki SD kartı içinde kodlu FETÖ üyelerinin isimleri yer alıyordu. 9 ay süren çalışmalar sonrası şifre çözüldü. Gazeteci –yazar Külekçi operasyonu şifreleri ve gelinen süreci adım-adım takip etmiş haberleştirmişti..

445 EMNİYET MENSUBU AÇIĞA ALINDI

Ekran Alıntısı-21

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığının dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar kapsamında FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubu açığa alındı

FETÖ İRTİBAT VE İLSİSAKLI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubunun açığa alındığını duyurdu.Bakan Yerlikaya'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

MÜCADELE SONUNAKADAR SÜRECEK

Müdürler (3)

"Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığımızın dijital materyaller üzerinde yaptığı geriye dönük çalışmalar kapsamında; FETÖ ile irtibat ve iltisaklı olduğu tespit edilen 445 aktif emniyet mensubu açığa alındı. Bu şahıslar hakkında idari soruşturma açıldı. Terör örgütleri ve iş birlikçileriyle mücadelemizi durmadan, duraksamadan sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
TAKA/BİROL SANCAK 

Editör: Birol Sancak