Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında başlatıldığını ve engelli bireylerin aile yanında desteklenmelerini önceliklendirdiklerini belirtti. Aile bütünlüğünün korunması ve güçlenmesine katkı sağlamak adına Evde Bakım Yardımı'nın önemine değindi.

Düğünler için dev indirim: Verilen para yarı yarıya düşecek Düğünler için dev indirim: Verilen para yarı yarıya düşecek

Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu vurgulayan Bakan Göktaş, aynı zamanda engelli bireylerin temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli politikalar geliştirdiklerini ifade etti.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahiplerine aylık 7.608 TL ödeme yapıldığını belirtirken, Ramazan Bayramı dolayısıyla ödemelerin öne çekildiğini ve yarın hesaplara aktarılacağını açıkladı. Bu ay Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanan 561 bin vatandaş için toplam 4,2 milyar TL'nin ödeneceğini kaydetti.

Önemli Not: Türkiye'nin Yüzyılı Vizyonu kapsamında engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf ve sürdürülebilir olması için çalışmaların devam edeceğini belirten Bakan Göktaş, ödemelerin tüm engelli vatandaşlara ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: KARAR