Daha sonra yeni deprem yönetmeliğine uygun olarak revize edilen projede toplamda 485 adet fore kazık kullanılması planlanmış, bunlardan 256'sı şu ana kadar tamamlandı.

Proje kapsamında hem fore kazıkların çakımı devam ediyor hem de yeni binaların inşaat çalışmaları başlamış durumda. Toplamda 6 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen bu projede ikişer katlı 94 adet yeni işyeri ve 27 adet ofis yapılacak. Eski binaların yıkılması, kent merkezine ferahlık kazandırırken, yeni binaların inşa edilmesiyle de şehir merkezi daha estetik bir görünüşe sahip olacak. Projenin toplam maliyetinin 135 milyon TL civarında olması bekleniyor.

2Fc4D9A0 853A 4B2F Aaba 9C4C288C355D

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, yapılan çalışmalarla ilgili olarak şunları söyledi: "İlçe merkezimizde başlattığımız bu projede hızlı bir şekilde ilerleme kaydediyoruz. Proje, şehir merkezinde yer aldığı için vatandaşlarımızı fazla mağdur etmemek için elimizden gelen en iyi hızı yakalamaya çalışıyoruz. Ancak yeni deprem yönetmeliği gereği fore kazık sayısında önemli bir artış yapmak zorunda kaldık, böylece projemizin depreme daha fazla dayanıklı olmasını sağladık. Hem fore kazıkların çakımı devam ediyor hem de inşaat çalışmaları sürüyor. Projeyi kısa süre içinde tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz."

17208A2B 6371 47Fb 9E49 929B1D9C069D

Of'taki Sulaklı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, hem şehir merkezinin güzelleşmesine hem de depreme karşı daha güvenli bir yaşam alanı oluşturulmasına katkı sağlayacak önemli bir girişim olarak öne çıkıyor.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU 

Editör: Ayşe Sancak