Organizasyon, Of Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Elvan Yirigöz Çağlar başkanlığındaki bir komite tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Organizasyon ekibi içinde İdari ve Mali İşler Müdürü H. Samet Çiftçi, Enfeksiyon Hemşiresi Mine Erkuş, Eğitim Birimi Sorumlusu Hemşire Aysun SANCAR da yer aldı. Ayrıca, İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hilmi Kahan da stand açılışında hazır bulunarak Tüberküloz hastalığı hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Sepsis tedavisindeki gecikmenin ölümcül sonuçları olabilir;Aman Dikkat! Sepsis tedavisindeki gecikmenin ölümcül sonuçları olabilir;Aman Dikkat!

Yapılan bilgilendirmeye göre, Of Devlet Hastanesi'nin "7-13 Ocak Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası" etkinliğinde, Tüberküloz hastalığının etkeninin bilindiği ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğu vurgulandı. Ayrıca, bu hastalığın tedavi edildiğinde yüzde yüz şifa ile iyileştiği üzerinde duruldu. Tüberküloz hastalığının bulaşıcı bir özelliğe sahip olduğu için erken teşhisin büyük önem taşıdığına dikkat çekildi. Bu nedenle erişkinlerde halsizlik, kanlı balgam, iştahsızlık, gece terlemesi ve 2-3 hafta geçmeyen öksürük gibi belirtiler olduğunda, çocuklarda ise kilo alamama, ateş ve gece terlemesi gibi belirtiler olduğunda, Tüberküloz (Verem) hastalığından şüphelenildiğinde mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği vurgulandı.

Tüberküloz tanısı konan hastaların tedavisinin ücretsiz olarak sağlandığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından sağlık personelleri kontrolünde Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) ile gerçekleştirildiği belirtildi.

Of Devlet Hastanesi'nin "7-13 Ocak Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası" etkinliğinin, vatandaşlar ve hastane personeli için bilinçlenme, bilgilendirme ve farkındalık oluşturma amacı taşıdığı belirtilerek, Tüberküloz hastalığına karşı korku duyulmaması ve tedavi olunması gerektiği vurgulandı.
TAKA/AYŞEN KARABİNA 

Editör: Ayşe Sancak