Geçtiğimiz sezon TFF.Lig 7'de küme düşen Ofspor'un kulüp başkanı Olcay Saral, sosyal medya hesabından yaptığı çarpıcı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti. Saral, 11 yıl boyunca profesyonel liglerde başkanlık yapmanın stresiyle birlikte yaşadığı deneyimleri paylaşarak, özellikle hakem Halil Umut Meler'e sert eleştirilerde bulundu.

Saral'ın paylaşımında, "11 yıl Profesyonel liglerde başkanlık yaptım. 2 kez Play Off finali oynadık, 1 kez ikili averaj ile finali kaçırdık, 1 kez Şampiyon olduk ve en kötüsü 3 kez küme düştük. Tüm bu stres yüklü sezonlarda tek bir ceza almadım, yöneticilerime aldırmadım. Acaba yüreğimiz mi yoktu, savunmasız hakemi dövecek kuvvetimiz mi? Bu acizliktir, adiliktir…" ifadelerini kullandığı görüldü.

Başkan, paylaşımının devamında saha içindeki anlamsız şiddeti eleştirerek, "Sahada bütün adrenaline rağmen maç sonu futbolcular sarmaş dolaş, kenarda maçı yaşayan teknik ekip birbirini teselli ediyor, sen oturduğun protokol koltuğundan aşağı inip koşarak hakeme yumruk atıyorsun. Ya o yerde kafasına tekmeler savuranlar. Adamsınız he!" şeklinde sert ifadelerle tepkisini dile getirdi.

Olcay Saral, yazısının devamında yöneticilere çağrıda bulunarak, "Yazıklar olsun. Sizleri PFDK değil hapishane paklar. Derhal hepiniz istifa edin, futboldan uzak durun. Değil yöneticilik, bir daha da statların etrafına yaklaşmayın. Geçmiş olsun Halil Umut Meler" dedi.

Ofspor'un başkanının bu çıkışı, Türk futbolunda yaşanan yönetimsel sorunları bir kez daha gündeme taşıdı. Taraftarlar ve futbol camiası, Olcay Saral'ın bu sert sözlerine farklı tepkiler verirken, konuyla ilgili gelişmeler merakla bekleniyor.

TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Ayşe Sancak