Ordu'nun Ünye ilçesinde, öğrencilerin projelerini sergilediği bir bilim fuarı açıldı. Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde hazırladıkları 12 projeyle fuar ziyaretçilerine fikirlerini sundular. Ayrıca, İstanbul'da düzenlenen gastronomi festivalinde ödül alan öğrencilerin tabakları da sergilendi.

Eda Öğretmen Hem Okulda Hem Sahnede Eda Öğretmen Hem Okulda Hem Sahnede

Ünye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Aydın, fuarın ana temasının okulun eğitim-öğretim faaliyetleri kapsamında gastronomi ve yabancı dil alanlarına ağırlık vermek olduğunu belirtti. Projelerin tamamen öğrenci ve öğretmen iş birliğiyle ortaya çıktığını vurgulayan Aydın, öğrencilerin bu tür etkinliklerde deneyim kazanmalarının önemine değindi.

Aydın, ayrıca okullarının İstanbul'da düzenlenen gastronomi festivalinde 19 derece alarak ödül aldığını ve öğrencilerin tabaklarını da sergilediklerini dile getirdi. Okullarının bu festivalde yılın lisesi kategorisinde altın madalya aldığını belirten Aydın, öğrencilerin uluslararası arenada başarılı olmalarını ve ufuklarının genişlemesini sağlamak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

Öğrencilerin, bilimsel projeler ve yarışmalarda deneyim kazanarak geleceğe daha hazırlıklı bir şekilde adım atmalarının hedeflendiği vurgulandı. Bu tür etkinliklerin öğrencilerin potansiyelini ortaya çıkardığı ve ilgi alanlarını keşfetmelerine yardımcı olduğu belirtildi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU