Trabzonspor'un Golcü Arayışı: Leicester City'nin Yıldızı Kelechi Iheanacho Hedefte Trabzonspor'un Golcü Arayışı: Leicester City'nin Yıldızı Kelechi Iheanacho Hedefte

Buruk, basın toplantısında takımının lehine verilmeyen penaltı kararı hakkında şu sözleri sarf etti: "Bununla ilgili VAR odasından bir uyarı gelmedi. VAR odasından ne zaman, nereye uyarı geleceğini de bilmiyoruz. Geçen sene burada yaşanan bir VAR odası faciası vardı, bu bizim lehimize olmuştu, bugün de aleyhimize oldu."

Maçın zorlu geçtiğini belirten Buruk, saha şartlarının etkilediğini ve beklenmedik bir zorlukla karşılaştıklarını ifade etti. İlk yarıda oyunun kontrolünün ellerinde olduğunu vurgulayan Buruk, "İlk yarı iki tane direkten dönen topumuz vardı. İlk yarının sonunda öne geçtik, devamında yine oyunun kontrolü bizdeydi. Rakibimiz çok fazla risk almadı ve arkadaki dizilişi çok fazla bozmadı." şeklinde konuştu.

Buruk, yaşanan beraberlik sonrasında duyduğu hayal kırıklığını dile getirirken, sahadaki eksikliklere de değindi. Oyuncu sakatlıkları, cezalar ve Afrika Kupası'na katılan futbolcuların olmamasının zorluk yarattığını belirten teknik direktör, "Bazen futbolun içerisinde her şeyin üst üste geldiği dönemler olabiliyor." dedi.

Son olarak, Türk futbolunda yabancı futbolcu sayısının düşürülmesiyle ilgili konuşan Buruk, bu kararı olumlu bulduğunu ve Türk oyunculara daha fazla fırsat tanınacağını ifade etti. Verilmeyen penaltı kararıyla ilgili ise, "VAR odası farklı bir yer, o yüzden bunu da kafamıza takmayalım. Herkes ne olduğunu ve ne konuşulduğunu daha iyi bilir." şeklinde sert bir eleştiri yaptı.
KAYNAK/SPORX

Editör: Ayşe Sancak