Ombudsman Şeref Malkoç, böyle programların; gençlerin üniversite sonrası hayatlarına uyum süreçlerini kolaylaştırmak, kültürel birikimlerine katkı sağlamak, birlik ve beraberlik duygularının gelişmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.
 

“KDK, VATANDAŞ ADINA DENETLER”

Öğrencilerin Ufkunu Açan Bilim Fuarı Ünye'de Sergilendi Öğrencilerin Ufkunu Açan Bilim Fuarı Ünye'de Sergilendi

3A37A44B A875 4708 A71B 48Cd84Dc59Cf

Milletimize hizmet eden bütün kurumların mutlaka kaliteli hizmet vermek zorunda olduğunu ifade eden Türkiye Ombudsmanı Şeref Malkoç, “O kaliteli hizmeti kontrol eden kurumlardan birisi de biziz. Kamu Denetçiliği Kurumu, tarafsız ve bağımsız olarak hareket eden bir hak arama kurumudur. Kurumumuz, vatandaşın şikâyeti üzerine İdarecilerimizin kamu hizmeti sunarken iyi yönetim ilkelerine uyup uymadığını denetliyor.  KDK, idarelerin veya bürokrasinin faaliyetlerini vatandaş adına denetler. Vatandaşlardan gelen şikâyetleri ele alır ve adaletli çözümler arar. Kurumumuza başvuru yapmak çok kolay. İnternet sitesi üzerinden (www.ombudsman.gov.tr) başvurunuzu yapabilirsiniz.” diye konuştu.
 

“YÜZ BİNLERCE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE ULAŞTIK”

Gençler arasında hak arama kültürünün yaygınlaşması için Kamu Denetçiliği Kurumu olarak 150 üniversitede Ombudsmanlık Topluluklarını kurduklarını belirten Malkoç, böylece yüz binlerce üniversite öğrencisine ulaştıklarının bilgisini verdi. Türkiye’de son 20 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde çok büyük gelişmeler olduğunu dile getiren Malkoç, “Sporda, sanatta, sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, muazzam çalışmalar oldu. Aynı zamanda hukuk, hak ve özgürlük alanında da önemli adımlar atıldı.  Bugün, Kredi Yurtlar Kurumu yalnız barınma değil; beslenme, güvenlik, hijyen, sosyal, sportif, kültürel alanlarda da öğrencilerimizin tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor.” dedi.
 

“KENDİNİZİ HER ALANDA İYİ YETİŞTİRMELİSİNİZ”

A8D34977 0178 4B9B 9Ed4 240Ab28B84Fc

Türkiye Yüzyılının özellikle gençlerin yüzyılı olduğunu söyleyen Malkoç, “Her biriniz tek başına bir Türkiye'siniz. Devletimiz eğitimden teknolojiye, sanattan spora, her alanda gençlerin en üst düzeyde yetiştirilmeleri için gereken çalışmaları yaptı ve yapmaya devam ediyor. Okuyan, araştıran, sorgulayan; bilime, sanata, spora, kültüre meraklı; millî ve manevi değerlere sahip gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmelerinin önünde hiçbir engel yok. Gençler, ülkemizi sizlere teslim edeceğiz. Kendinizi her alanda iyi yetiştirmelisiniz. Dünyanın en iyi doktoru, öğretmeni, mühendisi, savcısı siz olacaksınız. TOGG, uçak, İHA bunların hepsini sizler yapacaksınız. En az bir yabancı dil öğrenmelisiniz.” şeklinde konuştu.
 

“TARİH BOYU ZALİMLERİN YAPTIKLARI YANINA KALMAMIŞTIR”

1Ccc9A5B E60A 4B8E 873F 82022Cf16A5C

Gazze’de insanlık dramı ve soykırım yaşandığını bildiren Malkoç, “Türkiye, içinde bulunduğu coğrafyanın, büyük çatışmaların ve gerilimlerin merkezi halindedir. Rusya-Ukrayna arasındaki çatışma, balkanlar ve Kafkasya’daki durumlar, sınırlarımızdaki çatışmalar nedeniyle bizim dikkatli, hazırlıklı, birikimli olarak yolumuza devam etmemiz lazım. Savaşlar, çatışmalar, İslam karşıtlığı, göçmen sorunları, nefret suçları çağımızın en büyük sorunlarındandır. 7 Ekim’den bu yana Gazze, bebek, çocuk, kadın, sivil ayrımı gözemeksizin bombalanıyor. İsrail; okulları, hastaneleri, camileri, kiliseleri ambulansları bombalıyor, savaş suçu işliyor. Tarih bize şunu öğretti; tarih boyu zalimlerin yaptıkları yanına kalmamıştır. Zulüm ile abat olanın sonu berbat olur. İsrail öldürdükleri masum insanların, bebeklerin, çocukların, kadınların, hesabını verecektir.” ifadelerini kullandı.  Konuşmasının ardından Malkoç, KDK ve hak arama mekanizmalarının işleyişi hakkında, öğrencilerden gelen soruları cevaplandırdı.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak