Karadeniz Bölgesi'nde Kamuya Ait Hayvan Hastanesinde Binlerce Hayvana Hizmet

Multat Yaylası'nda aracıyla mahsur kalan Arap turist için seferber oldular Multat Yaylası'nda aracıyla mahsur kalan Arap turist için seferber oldular

Samsun Ondokuz Mayıs Hayvan Hastanesi, 2024 yılının ilk çeyreğinde 6 bin 580 hastaya hizmet verdi. Kedilerin yüksekten düşme şikayetleriyle sıkça hastaneye başvurduğu görüldü. Hastanenin bünyesinde dijital radyografi, ultrasonografi ve endoskopi üniteleri ile tam donanımlı pet, çiftlik hayvanı ve at ameliyathaneleri bulunuyor. Gelişen teknolojiyle birlikte hastane alt yapısı ve ekipmanları da güncelleniyor.

OMÜ Hayvan Hastanesi, sadece Samsun'a değil çevre illere de hizmet veriyor. Acil durumlarda 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet sunan hastane, 2024 yılının ilk üç ayında bin 356 acil hastaya müdahale etti. Bu hastalar arasında ishal, kusma, yabancı cisim yutma, güç doğum, yaralanmalar ve trafik kazaları gibi çeşitli acil durumlar yer aldı. Uzman personeli ile hastane, acil cerrahi müdahaleleri hızlı bir şekilde gerçekleştiriyor.

Ayrıca, hayvan hastanesi yaban hayvanları için de tedavi imkanı sunuyor. Son yıllarda eklenen yabani hayvan hastalıkları ve ekoloji anabilim dalı sayesinde şahin, baykuş, tilki ve karaca gibi yaban hayvanlarının tedavisi yapılabiliyor. Sağlık hizmetleri, sahipsiz hayvanlar için ücretsiz olarak sunuluyor ve tedavi süreci tamamlandıktan sonra hayvanlar doğaya salınıyor. Hastane, aşılamadan check-up hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyor ve online randevu sistemi ile hasta sahiplerine kolaylık sağlıyor.

Kaynak: İHA