Ses klonlama, yapay zeka (AI) kullanılarak sesinizi taklit etmek için kullanılan yeni bir deepfake türüdür. OpenAI, bu alandaki en son teknoloji devlerinden biri olarak ses klonlama yazılımı geliştirdi.

Bu tüyler ürpertici teknoloji, sadece 15 saniyelik bir konuşma kaydıyla herhangi birinin sesini kopyalayabiliyor. OpenAI, özellikle seçim yılı gibi hassas dönemlerde bu tür teknolojilerin kamu kullanımı için çok riskli olduğunu belirtiyor.

Şirket, "İnsan seslerine benzeyen konuşmalar üretmenin ciddi riskler taşıdığının farkındayız ve bu riskler özellikle seçim yılında akıllara geliyor" şeklinde açıklama yapıyor.

X/Twitter Kullanıcı Sayısında Düşüş İddiaları Artıyor X/Twitter Kullanıcı Sayısında Düşüş İddiaları Artıyor

OpenAI, ses klonlama teknolojisinin ismi için ticari marka başvurusu yapmasının ardından kısa bir süre içinde "Voice Engine" adlı bu teknolojiyi tanıttı. Bu teknoloji, bir kişinin sesini sadece 15 saniyelik bir konuşma kaydı kullanarak kopyalayabiliyor.

Bu teknolojinin ilerleyen süreçte, OpenAI'ın diğer markalarla rekabet etmesine yardımcı olabileceği düşünülüyor, ancak kamu kullanımı için taşıdığı riskler endişe verici bir durum oluşturuyor.

Kaynak: NTV