Arap Ülkelerinin İsrail’i dize getirme ümitleri sona erdi. İsrail Başbakanı Netanyahu Filistinlileri yok sayan, çözümü engelleyen, İsrail’in genişlemesini ön plana çıkartan tutumu devam ettiriyor. Dış politikada örnek bir tutum sergileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bölge için gösterdiği harita ise İsraillileri çok kızdırdı. İsrail her geçen gün topraklarını artırırken Filistin ise gittikçe küçüldü. İsrail’in hedefi Filistin’nin tüm toprak bütünlüğünü ele geçirerek bölgede karşı koyulamaz bir güç olmak. Bunları yaparken masum insanların kanlarının dökülmesine, zulüm görmelerine dünya yine sessiz kalıyor. Savaşında bir ahlakı olmalı. Bu katliama bugün ses çıkarmayanlarda insanlık suçu işleyenlerle aynı taraftadır.

BU KIŞ SOĞUK GEÇECEK

Sevgili Okurlar; Geçtiğimiz hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon karşısında dayanma gücü kalmayan milyonlarca emeklinin yarasına pansuman yaptı. Maaş zammı bekleyen emekliye verilen 5 bin liralık ikramiye hayal kırıklığına uğrattı. O da sadece çalışmayan emekliye. Bu karar büyük bir kesim tarafsından eleştirildi. Ocak maaşı zammı öncesi büyük bir sıkıntı yaşayan emekliler daha rahatlatıcı bir çözüm bekliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilerin sesini duydu fakat yapılan destek yetersiz kaldı. Bu kış çalışan ve çalışmayan emekli için biraz soğuk geçecek. Havalar soğudu kombiler açılmaya başlandı, marketlere yapılan indirim çağrısı cevap bulacak mı? Yüzde 50 indirim kampanyaları raflarda yansıyacak mı, önümüzdeki günlerde göreceğiz.

KOKARCA İLE TOPYEKÜN MÜCADELE

Değerli Okurlar; Karadeniz Bölgesi’nin uzun zamandır tarıma zarar veren kokarca böceğiyle başı dertte. Sadece bahçeleri değil evleri de rehin alan bu böcek fındığa yüzde 25’li oranda zarar verdi. Buda yılda 1,6 milyar dolarlık ihracat kaybına eş değer. Olayın vahametinin yeni farkına varan bölgemiz büyük bir mücadeleye hazırlanıyor. İlaçlamanın yanı sıra samuray arıların doğaya salınımıyla bu böcekte yüzde 80 oranında azalma bekleniyor. Tarım müdürleri ise vatandaşlara gördüğünüz yerde etkisiz hale getirin mesajı veriyor. Hızlı çoğalan bu kokarcalar gerçektende hayatımızı olumsuz etkiledi. Mücadeleyi üreticilerde bireysel olarak desteklemeli. Fındıkta fiyat artışı bekleyen üreticilere ise bu sektörün uzmanları bekleyin artacak mesajı veriyor.

AVCI’DAN BEKLENTİ BÜYÜK

Sevgili Okurlar; Trabzonspor’da 2. Abdullah Avcı dönemi boş sözleşmeye imza atarak başladı. Şampiyon teknik direktör Abdullah Avcı, yeni ekibiyle birlikte takımın başına geçti. Takımın düşen motivasyonunu enerjisiyle ayağa kaldırmaya çalışan Avcı’dan beklenti büyük. Avcı eldeki oyunculardan en iyi verimi almak zorunda. Maddi durumu her geçen gün kötüleşen Trabzonspor, transferlerle değil oyun gücüyle ayağa kalkmak zorunda. Bunuda yapabilecek en iyi hocalardan biride Avcı. Milli ara sonrası ilk maçına çıkacak olan teknik direktör Avcı’dan herkes pozitif futbol ve galibiyet bekliyor. Şimdiden başarılar hocam.

Editör: Birol Sancak