Trabzon Valisi Aziz Yıldırım başkanlığında düzenlenen Trabzon Kültür Yolu Festivali Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Başkan Kaya, festival öncesinde tarihi surlardaki kötü görüntülerin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

“Türk Kültürü, Mutlaka Geleceğe Taşınmalı” - TÜRKSOY'dan KTÜ'ye Ziyaret “Türk Kültürü, Mutlaka Geleceğe Taşınmalı” - TÜRKSOY'dan KTÜ'ye Ziyaret

Toplantıda, festival programı ve alınacak güvenlik tedbirleri hakkında bilgi paylaşılırken, Ortahisar Belediyesi Tarih Müzesi ve Basın Tarihi Müzesi'nin festival kapsamında gezilecek noktalar arasında tanıtılacağı belirtildi. Başkan Kaya ayrıca, Tarihi Hasan Paşa Asker Hamamı Müzesi'nin de bu noktalara eklenmesi talebinde bulundu.

Özellikle Ortahisar Belediyesi binasının bulunduğu Kahramanmaraş Caddesi kısmında bulunan tarihi surlardaki kötü görüntünün ortadan kaldırılması gerektiğine işaret eden Başkan Kaya, bu durumun Trabzon'a yakışmadığını dile getirdi. Misafirlerin şehre geldiğinde karşılaştığı bu manzaranın hoş olmadığını belirten Başkan Kaya, tarihi surlardaki seramiklerin, fayansların ve boyalı duvarların şehrin estetiğine zarar verdiğini ifade etti.

Başkan Kaya'nın çağrısına cevap veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, gerekli kurumlarla görüşmeleri tamamlayarak tarihi surlardaki kötü görüntüye sebep olan unsurların ortadan kaldırılacağını ve şehrin daha güzel bir görünüme kavuşması için çalışacaklarını belirtti.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN