Alternatif Turizmin Markalaşma Yolunda Projesi Açılış Toplantısı


Başkan Kaya, Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği (DOKSAD) tarafından hazırlanan ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Doğu Karadeniz'de Alternatif Turizm Markalaşma Yolunda Projesi"nin açılış toplantısına katıldı. Toplantıya Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra Kaymakamı Muhammet Öztabak, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta, TÜRSAB Bölge Temsilcisi Mehmet Ali Tuna ve turizm sektörünün temsilcileri de katıldı.


Turizmin 12 Aya Yayılması Gerekliliği


Başkan Kaya, Trabzon'da turizmin çeşitlendirilerek yılın her döneminde devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, şehrin inanılmaz bir turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi. Ancak, turizmden yeterince faydalanılamadığını ve çoğunlukla üç aylık bir periyot ve belirli bir bölge üzerine odaklandığını belirtti.


Turizm Sektörüne Destek Sözü

Samsun’un Ayvacık İlçesi Yerli ve Yabancı Turistlerin İlgisini Çekiyor Samsun’un Ayvacık İlçesi Yerli ve Yabancı Turistlerin İlgisini Çekiyor


Başkan Kaya, yerel yöneticiler olarak turizm sektörüne destek vermeye hazır olduklarını belirterek, turizmin 12 aya yayılması hedefine ulaşmak için gerekli adımların atılması gerektiğini vurguladı. Turizmin çeşitlendirilmesinin ve alternatif turizm faaliyetlerinin hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti ve bu konuda yapılan organizasyona emek veren herkese teşekkür etti.


Toplantının ardından, Doğu Karadeniz'de uygulanabilecek alternatif turizm faaliyetleri konusunda eğitimler verildi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA