Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TAKA Gazetesini ziyaret ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile gazetemizi ziyaret etti. Başkan Genç, “10 Ocak anlamlı gününüzü kutluyoruz’ dedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TAKA Gazetesini ziyaret ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısı ile gazetemizi ziyaret etti. Başkan Genç, “10 Ocak anlamlı gününüzü kutluyoruz. Bu ziyaretleri yapmanın gayretindeyim. Yerinde ziyaret ediyorum. 1865’de İstanbul’dan sonra Anadolu’da ilk basın yayın hayatı Trabzon’a geliyor. Hala yaşantısını sürdürüyor. Şehrimizin kıymetli tarihçi yazarı Hüseyin Albayrak’ın basın tarihi kitabını bastık. Gelenek ve tarihe önem veriyorum. Basın tarihi müzemizi geçen yıl bugün hizmete aldık. Onun da mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

EMEK VERİYORSUNUZ

Genç, “”Basın olarak önemli bir kamu hizmeti veriyorsunuz. İnsanların gündemini belirleyip, yaşadığı şehrin gündemini siyasilere talep mekanizması olan basınımız bizim için gerçekten önemli. Basınımıza çok kıymet verdik, vermeye de devam edeceğiz. Bizlerin çalışmalarını kamuoyu ile paylaşıp, kamuoyundan da bize katkı sunuyorsunuz. Önemli bir emek veriyorsunuz. Nice 10 Ocaklı yıllara. TAKA ailesi Trabzon basınında öne çıkan isimlerle hayatına devam ediyor. Faydalı işlere imza atılıyor” diye konuştu. 

MÜZE SAYILARI ARTMALI

Başkan Genç, şöyle devam etti: “Nemlioğlu Konağı ile ilgili talep geldi. Değerlendirme yapacağız. Bakanımızla da konuyu paylaştım. Bu tür tarihi binaların mutlak suretle tarihi bir şehrin müze konseptine uygun teşekkül etme arzumuzdur. Tarih konağını tarih müzesi, başka tarihi evi basın müzesi yaptık. Askeri hamamı müze yaptık. Tarih şehrimizde müze sayımız çok az. Trabzon’u tarih, kültür ve sanatı ile tanıyacağımız bir mekan olması için iyi bir fikirdir. Mülkiyeti ve diğer kurumların görüşü ile değerlendirilecek bir konudur. Hedeflerimizden bir tanesi de katılımcı belediyecilik anlayışıdır.”

BELEDİYE İŞ KAPISI DEĞİLDİR

Başkan Genç, istihdamla ilgili konulara da değinerek, “Bütün istihdam kurumları belediyeymiş gibi vatandaşımıza algı var. İstihdam konusunda bir çok yerde ilanlar var. Her işi yaparım diyen hiçbir şey yapamaz. Şu işi anlarım diyene iş de ekmek de var.  Gidip çalışılmıyor. Belediyeler doğrudan istihdam kurumu değildir. Sorunun çözümü değil. Alışkanlık var. Sanki herkes belediyede çalışacak. Böyle bir imkan yok. İmkanımız belli. Onun üzerine çıkamayız. Sanayi siteleri başta olmak üzere bir çok yerde eleman aranıyor. Çoğu yerde Afgan çıraklar var. Birkaç sene sonra sanayilerde usta bulunamayacak. Çalışacağız. İstihdam içerikli projeler üretiyoruz. İstihdama katkı sağlıyoruz. Büyük projeler üretilip istihdam için çaba sarf ediyoruz. Şehirde istihdam sorunu varsa bizim sorunumuzdur. Sorumluluğumuzdur. İŞKUR’dan zaman zaman destek alıyoruz. Belediyede öyle bir imkan yok” ifadelerine yer verdi.
TAKA/TUNCAY UÇKUN 

Editör: Ayşe Sancak