Çukurçayır Ortaokulu ve Bedri Rahmi Eyüboğlu İlkokulu'ndan katılım sağlayan 60 öğrenciye çevre bilincini kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amaçlanan etkinliklere, Trabzon Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Trabzon Orman İşletme Müdürlüğü, Trabzon Orman Fidanlık Müdürlüğü, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, AKUT Arama Kurtarma Derneği ve Ortahisar Belediyesi Halk Eğitim Merkezi de destek veriyor.

Trabzon'da Taksicilerden Sessiz Eylem: Meydan Bölgesi'nde Yolcu Almama Protestosu Trabzon'da Taksicilerden Sessiz Eylem: Meydan Bölgesi'nde Yolcu Almama Protestosu

Sıfır Atık konusuna da dikkat çeken Ortahisar Belediyesi Başkanvekili Murat Özçilingir, atıkları en aza indirgeme, geri dönüşümü teşvik etme ve doğal kaynakları koruma amacı güden Sıfır Atık felsefesinin önemine değiniyor. Özçilingir, "Sıfır atık, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak için hepimizin üzerine düşen bir sorumluluktur" diyor.

Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Korkmaz da etkinliklerin ana temasının "Hepimizin Bir Dünyası Var" olduğunu belirterek, Sıfır Atık hedefine ulaşabilmek için öğrencilere ve topluma önemli görevler düştüğünü vurguluyor. Korkmaz, iklim değişikliğinin etkilerine karşı durmak için toplumun birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU