Ortahisar Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası Arasında İmzalanan Ek Protokol İle Belediye İşçilerinin Maaşlarında İyileştirme Sağlandı

Protokolü, Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Hizmet-İş Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı Şevket Çelik tarafından imzalandı.

Bu yeni protokole göre, daha önce gerçekleşen ek protokollerle uygulanan seyyanen 3 bin 633 TL'lik zam, belediye işçilerinin maaşlarına kalıcı olarak yansıtıldı. Yapılan ek protokolle seyyanen yapılan ödemeler, yevmilere yansıtılarak kalıcı hale getirildi. Buna göre, yeni yıl zamları öncesinde en düşük belediye işçisinin maaşı 16 bin 500 lira olarak belirlendi.

53Ba55B1 2504 4819 8943 20539F3Cf364

2024 yılının birinci ve yedinci ayında memurlara uygulanacak olan zam oranları, belediye işçilerinin maaşlarına yansıtılacak. Bu zamlar, kalıcı hale gelen seyyanen zamların eklenmiş olduğu maaş miktarı üzerinden hesaplanacak.

Belediye Başkanı Genç, işçilerin alın terini kutsal bilerek hareket ettiklerini ve çalışanların ekonomik gücünü artırmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Belediyemizin kurumsal anlamda haklarını koruduğumuz gibi işçilerimizin haklarını da aynı oranda koruduk" dedi.

Hizmet-İş Sendikası Başkanı Çelik ise Belediye Başkanı Genç'in işçilerin hakları konusunda duyarlı olduğunu vurgulayarak, yapılan ek protokolün işçilere hayırlı olmasını temenni etti. Çelik, Başkan Genç'e teşekkür ederek, görüşmelerin her zaman olumlu geçtiğini belirtti ve işçilerin hakları konusunda en makul seviyeyi bulduklarını ifade etti.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Ayşe Sancak