Ortahisar Belediyesi ile AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı arasında başlayan sözlü tartışma büyüyor. AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’nin belediyeye yönelik açıklamalarının ardından Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Akın Akaç, sert ifadelerle karşılık verdi.
Akaç, belediyenin çalışmalarının ve yapılan hizmetlerin kamuoyu tarafından yakından takip edildiğini belirterek, eleştirilerin somut bilgi ve belgelere dayanması gerektiğini savundu. Çebi’nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ileri süren Akaç, kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi gerektiğini ifade etti.
Ortahisar Belediyesi’nin imkanları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Akaç, belediyenin mali yapısı ve hizmetleri üzerinden yapılan eleştirilere de yanıt verdi. Belediyeciliğin yalnızca söylemler üzerinden değerlendirilemeyeceğini, yapılan işlerin ve ortaya konulan hizmetlerin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
Akaç açıklamasında, “Sayın Çebi, kamuoyunu nezdinde inandırıcılığınızı kaybetmiştir” ifadelerini kullanırken, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Çebi’yi daha sorumlu bir siyasi dil kullanmaya çağırdı.
Tartışmanın kişisel talepler üzerinden yürütülmemesi gerektiğini de belirten Akaç, “Kişisel talebi karşılanmayan muhtar, belediyemizi karalamaya çalışmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.
Akaç, Ortahisar Belediyesi’nin çalışmalarına devam edeceğini belirterek, eleştiri yapılırken doğrulanmış bilgiler üzerinden hareket edilmesi çağrısında bulundu. Tartışmanın önümüzdeki günlerde nasıl devam edeceği ise merak konusu oldu.




