Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Trabzon Valiliği’nde Vali Aziz Yıldırım başkanlığında düzenlenen Suda Boğulma Olaylarının Önlenmesine Yönelik Koordinasyon Toplantısına katıldı. Trabzon’daki kurum ve kuruluş müdürleri, kolluk kuvvetleri, kaymakamlar ve belediye başkanlarının da yer aldığı toplantıda; suda boğulma olaylarının önlenmesi, kaçak yapılaşmanın önlenmesi, kamuda tasarruf ve verimlilik tedbirleri, mevsimlik tarım işçileri ve göçer hayvancılık faaliyetleri, kahverengi kokarca ile mücadele, yol yapım ve betonlama talepleri konularında sunumlar gerçekleştirildi ve değerlendirmeler yapıldı.

Toplantının başında Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı’nca suda boğulma vakalarının önlenmesi konulu bir sunum yapıldı.

Trabzonspor yıldız oyuncu İçin Son Teklifi Masaya Bıraktı! 7 Milyon Euro Ve... Trabzonspor yıldız oyuncu İçin Son Teklifi Masaya Bıraktı! 7 Milyon Euro Ve...

Yüzme Bilen Birey Sayısını Artırmalıyız”

Sunumun ardından söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, “Suda boğulma vakalarını önlemeye yönelik sunumda, yüzme bilen birey sayısını artırmaya yönelik çalışma yapılması eksiğini gördüm. Bizim yüzme havuzlarımız var. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle hızlıca koordine edilerek çocuklarımıza yüzme eğitimleri verilebilir. Bu, önleyici bir tedbirdir. Proaktif bir yaklaşım olarak değerlendiriyorum bunu. Birey yüzme biliyorsa, boğulma riski olmaz. Biz yüzme bilen çocuk sayısını nasıl artırabileceğimize odaklanan bir çalışma yapmalıyız” dedi.

Yüzme Eğitimlerinin Verilmesi Kararlaştırıldı

Başkan Kaya’nın konuşmasının ardından Trabzon Valisi Aziz Yıldırım da yüzme bilmeyenlere eğitim verilmesinin faydalı bir yaklaşım olacağını ifade etti. Değerlendirmelerin ardından Gençlik Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve belediyelerin koordinasyonuyla, hiç yüzme bilmeyen bireylere yönelik eğitimlerin artırılması kararlaştırıldı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, bu hususta gerekli desteği vereceklerini açıkladı.
TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Birol Sancak