Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Genç, “Yaptıklarımız oldu, yapamadıklarımız oldu, yapmak istediklerimiz oldu, hâlâ var. Çünkü, çok şükür, bu şehrin bir evladı olarak bu şehre bir çivi çakmanın, bir eser kazandırmanın heyecanı var içimizde. Nasip olursa bunları da yapmanın gayretinde olacağız.” dedi. 

A447Ac2D D5Ca 45E3 A043 E34A54Fdcb8C
AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, engelli dernekleri, şahit ve gazi aileleri dernekleri başkanları ve üyeleriyle bir araya geldi.


Pazarkapı Yaşam Alanı Projesi içinde Ortahisar Belediyesi tarafından Trabzon’da faaliyet gösteren 17 engelli ve şehit aileleri derneğine tahsis edilen bölümde gerçekleştirilen kahvaltı buluşmasında çok sıcak anlar yaşandı. Programa AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan, Ortahisar Muhtarlar Derneği Başkanı Adil Alemdağ, şehit ve gazi dernekleri temsilcileri ve üyeleriyle engelli dernekleri temsilcileri ve üyeleri katıldı. 


“VATANIMIZ VE BAYRAĞIMIZ İÇİN ŞEHİT OLDULAR”

1C28B0Cd 07Dc 4723 8203 A03Fc3025E64

Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler üç yıldır yürüttüğü dernek başkanlığı görevinde şehit ailelerinin sıkıntısını ve sorunlarını çözmek için seve seve gayret ettiğine dikkati çekerek şöyle konuştu: “Başkanımız birlik ve beraberliği çok sever. İnsanları çok sever, insanlarla her an iletişim haline geçen birisi. Bizim bir acı sonumuz oldu. O acı son bizi bugüne itti. Ben bir şey yapsam ve yapmaya çalışsam o an beni her zaman kırıyor. Üzüntülüyüm ama gururluyum. Bu bizim bayrağımız ve vatanımız için giden bir evlattır. Diğerleri vatanımız için şehit oluyor. Hepsinin mertebesi aynıdır. Biz bu insanları seve seve bu hizmeti yapıyoruz. Ben üç yıldır Şehit Aileleri Derneği Başkanlığı yapıyorum, derneğimizle çok iyi bir diyalog halindeyim. Geziye, seyahatlere çıkıyoruz. Kendi sıkıntılarımızı çözüyoruz. Şehir aileleri çok kırılgandır, onları kırmamak ve üzmemek için, onları mutlu etmek için elimizden gelen her gayreti gösteriyoruz.” 

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayında Yeni Genel Başkan Belli Oldu İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayında Yeni Genel Başkan Belli Oldu


“BİZ, AHMET BAŞKANIMIZ SAYESİNDE VARIZ”

99E6E3F7 939F 40A0 A64C 1873D27E81A1

Şehit aileleri ve engelli derneklerinin Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e çok şey borçlu olduğunu dile getiren İşler, “Şu anda burada varsak, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in sayesinde varız. Biz bütün dernekler olarak Ahmet Başkanımızı çok şey borçluyuz. Buradaki dernek başkanlarımızla konuştum. Ahmet Başkanımızın yanında çalışan, müdürü, memuru, işçisi ne varsa hepsi bize hizmet eder. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar. Birlikte başaracağız, başarmak bizim işimiz. İyi ki, varsınız; var olmaya da devam ettiği müddetçe birlik ve beraberliğimiz devam edecektir. Hepinizi saygıyla selâmlıyorum.” diye konuştu. 


“YAPMAK İSTEDİĞİM BİRÇOK PROJE VAR”

F1511326 344A 45Fb A58A 8308B4A223F8

Trabzon’a yapmak istediği birçok projenin olduğunu 31 Mart’tan sonra bunları hayata geçirmeye devam edeceğini kaydeden Başkan Genç ise, “Burada olmaktan gururluyuz, mutluyuz. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Ortahisar’ın kuruluşundan itibaren belediye başkanlığı görevini ifa ediyorum. Yaptıklarımız oldu, yapamadıklarımız oldu, yapmak istediklerimiz oldu, hâlâ var. Çünkü çok şükür, bu şehrin evladı olarak bu şehre bir çivi çakmanın, bir eser kazandırmanın heyecanı var içimizde. Nasip olursa bunları da yapmanın gayretinde olacağız. Yaptığım işlerden bugün en kıymetli olanı bugün bu sofra etrafında birleştiğimiz, başta söz verdiğimiz şehit ailelerimiz ve 17 derneğimizi bir araya toplayıp, onların burada güzel bir mekân sahibi olmalarını temin etmek oldu. Mesai arkadaşlarımız muhtarlarımıza da burada yer tahsis ettik. Bu hakikaten en mutlu olduğumu işlerden bir tanesi oldu, olmaya devam edecek.” ifadelerini kullandı. 


“BU ŞEHİRDEKİ BÜTÜN KESİMLERİ DÜŞÜNMELİYİZ”

Cec6C942 F098 4Bf9 9Ea4 6010Ec8A5A1E

Başkan Genç, özel gereksinimli bireyler konusunda Cumhurbaşkanı önderliğinde Türkiye’de bir zihniyet devrimi yaşandığını ve özürlü anlayışının yıkıldığına vurgu yaptı. Özel gereksinimli bireylere yönelik adımlara devam edeceğini dile getiren Genç, “Şehrin yöneticisinin şehrin bütün kesimlerini düşünmesi lazım. Ama geriye dönük baktığımızda özellikle cumhurbaşkanımızın da bir zihniyet devrimiyle beraber ortaya koyduğu anlayışa, yani özürlü kavramını ortadan kaldıran anlayışa biz de yerel ölçekte katkı sunmaya gayret ettik. Bu kardeşlerimiz Allah’ın yaratma iradesinin bir gereği olarak ya da doğuştan bu şekildedir. Bu her iki durumda da Yüce Rabbimizin takdiridir. Bu hem bu vatandaşlarımız hem de onları yönetenler için bir imtihan vesilesi ve bir sorumluluktur. Biz bu birlikteliği sağladık, inşallah bundan sonraki adımlarımızda da aynı gayrette olacağız.” dedi. 


“OTİZM YAŞAM MERKEZİ KURACAĞIZ”
93487481 21A4 491C Af93 9F4Ed3Fc3Abb


TOKİ’den Otizm Yaşam Merkezi’nin yapımı için 36 dönümlük alanı devraldıklarını ifade eden Genç, “Üzerinde çok çalıştığımız Engelsiz Yaşam Merkezi’nin nihayet temelini attık. Meydan bölgemizde de bir ünitemiz olacak. En Mutlu Köy’ümüzde çok şükür şu anda 20 tane özel bireyimiz güzel çalışmalara imza atıyor. Ve burada mutlu ve huzurlu oluyorlar. Bütün bunları bir anlayış ve samimiyetle beraber yapıyoruz ama Allah (C.C.)’da bereketini veriyor. Tıpkı biraz zorlandığımız ama bu dönemde hayata geçireceğimiz TOKİ’den 36 dönümlük yerin tahsisini kısa zaman önce aldık. Orada otizmli ilgili bir ünite yapacağız. İnşallah göreve gelir gelmez, bu 36 dönümlük yerde bir Otizm Yaşam Merkezi’ni hayata geçireceğiz. Engelli kardeşlerimizin topluma intibakı, rehabilitasyonu, istihdamı ve mutluluğu için çalışıyoruz. Daha çoğunu yapacağız. Bu da bizim için bir imtihan vesilesidir.” cümlelerini kullandı. 


“DERNEKLER ARASINDA KOORDİNASYON VE İŞBİRLİĞİ ARTTI” 
39B980F4 2B2B 40B3 8C86 Ad911B4D232F


17 engelli derneğinin aynı çatı altında bir araya getirilmesinin proje üretimi ve dernekler arasındaki işbirliğini artırdığına vurgu yapan Başkan Genç, “Bugün öyle bir birlikteliğe vesile olduk ki, burada görme engelli kardeşimiz Yusuf Şafak işitme engellilere yönelik projeler yapıyor. Kendisi proje üretme konusunda oldukça mahir, bir kez daha bu gayretlerine çok teşekkür ediyorum. İnşallah budan sonra da daha güzellerini yaparız. Allah bize şehitlerimizin şefaatini nail eylesin ve bizi cennette onlarla buluştursun. Bu işler sadece bizim anlayışımız, gayretimizle olmuyor, bu işler bir ekip işi. Ben bu vesileyle kıymetli Başkan Vekilimiz Nusret Onur Bey’e, müdürlerimize, çok teşekkür ediyorum. Bizden bu çalışmalarımızda hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen kıymetli İl Başkanımıza, onun nezdinde bütün teşkilat yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. 
Başkan Genç, programda Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler’in doğum gününü kutladı.
TAKA/NEZİHA ÇAKIROĞLU

Editör: Ayşe Sancak