Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Akçaabat'ta Büyük İlgi Gördü Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali Akçaabat'ta Büyük İlgi Gördü

Koroyu 20 Şubat 2024 tarihinde Trabzon'da izleyenlerin ardından Rize'de de büyük ilgiyle karşılanan konsere, Şef Vecdi Bülent Çifçi'nin ustalığıyla yönetilen 23 muhteşem eser eşlik etti. Sahneye çıkan 17 solo performans ise müzik öğretmenlerinin özenle seslendirdiği eserlerle adeta bir şölen sunarken, konserin sunuculuğunu ise deneyimli Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Yasemin Uzun üstlendi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde salondaki coşkuya Rektör yardımcıları ve üniversitenin kültür, sanat ve spor daire başkanı da katılarak, Şef Vecdi Bülent Çifçi'ye teşekkürlerini sundular. Gecenin anısını ölümsüzleştirmek adına çiçek ve şilt takdim edilmesi, sanatın ve kültürün bir araya geldiği bu özel gecenin ne denli değerli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Cumhuriyetin 100. yılına ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na ithaf edilen bu özel konser, zamanın eskitemediği klasik eserlerle dolu bir akşam sunarak, seyircilerini salonun büyülü atmosferinden ayrılmak istemeyecekleri bir deneyime davet etti. Rize'nin kültürel mirasına değer katan bu etkinlik, sanatın gücünü ve birlikteliğin önemini bir kez daha vurguladı.

TAKA/AYŞEN KARABİNA
 

Editör: Birol Sancak