Ortahisar Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 100. Yıl Ruhu ile “Eğilmez Başın Gibi” Resim Sergisi ve Türk Halk Müziği (THM) Konseri, KTÜ Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Cumhuriyetimizin 100. yıl ruhunu anlatan etkinlik, davetlilerden büyük ilgi gördü.

Katılım ve Etkinlik Detayları


Etkinliğe Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi Başkanı Fatih Aksoy, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, müdür yardımcıları, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı. Programın genel koordinatörlüğünü Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ali Kemal Mutlu üstlendi.

THM korosu, şef eğitimci Yıldıray Cihanoğlu yönetiminde birbirinden güzel türküler seslendirdi. Koro, gerek kıyafetleri, gerek repertuarı, gerekse de solistlerin performansları ile göz doldurdu ve dakikalarca ayakta alkışlandı.

Resim Sergisi


Program öncesinde fuaye alanında, 100. yılın ruhunu sergileyen resim sergisi de büyük ilgi gördü. Bu serginin koordinatörlüğünü Merkez Fen Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Mercan Ayçiçek yaptı.

Rizeli Sanatçı İsmail Türüt'ten Trabzon’a Konser Müjdesi Rizeli Sanatçı İsmail Türüt'ten Trabzon’a Konser Müjdesi

Takdir ve Teşekkür


Gecenin sonunda, koro şefi Yıldıray Cihanoğlu’na, başarılı sunumuyla geceye renk katan Yasemin Uzun’a ve Merkez Fen Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Mercan Ayçiçek’e, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Serpil Harput ve Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş tarafından çiçek takdim edildi.

“Eğilmez Başın Gibi” Resim Sergisi ve THM Konseri, Cumhuriyetimizin 100. yıl ruhunu yaşatarak izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Birol Sancak