Kentin öğrenci ve personel taşımacılığında profesyonel hizmet veren oda yönetimini tebrik eden Zorluoğlu, “Ortak akıl ve istişare gerçekleştirdik” dedi.

USTAOĞLU BİLGİ ALDI

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ile bir araya geldi.

EN YAŞLI ÇİFT

Trabzon’un en yaşlı çifti Karlık Mahallesinde ikamet eden Çevik ailesi. 15-21 Mayıs aile haftası dolayısı ile Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürü Seha Sağlam ile mahalle muhtarı Halim Demirci, 72 yıllık evli olan Çevik ailesini ikametlerinde ziyaret ettiler. Hemide ile Hakkı Çevik’i evlerinde ziyaret eden Sağlam ve Demirci aileye çeşitli hediyelerde takdim etti.

SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ BAŞLIYOR

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ortaklığıyla hibrit şekilde gerçekleştirilecek olan IV. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (USBK)1-2 Haziran 2023 tarihlerinde yapılacak.

 “ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINA BİZZAT ŞAHİT OLDUK”

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu’da düzenlenen 1. Uluslararası Doğu Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi’ne katıldı. Anemon Otel’de gerçekleştirilen ve Dünyanın değişik ülkelerinden katılımcıların sunumuyla “Yaşam Sonu Umutlar” ana temasından yola çıkarak hazırlanan 1. Uluslararası Doğu Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi’nde bir konuşma yapan Vali Tuncay Sonel, ”Karadeniz’in mavisiyle, yeşiliyle, türkülere konu olan dereleriyle, misafirperver insanlarıyla, gastronomisiyle, yaylalarıyla güzel Ordu’muza hoş geldiniz. Kongrenin hazırlanmasında emeği geçen Prof. Dr. Özgür Enginyurt’a ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

1.Uluslararası Doğu Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi’nin Ordu’da yapılmasından mutluluk duyduğunu belirten Vali Sonel, ”Ülkemizin her köşesinden kıymetli sağlıkçı arkadaşlarımızı, doktorlarımızı, sağlık teşkilatımızın değerli mensuplarını ilimizde ağırlıyoruz. Yaptığınız iş çok kıymetli. Bu kongre aynı zamanda birlik ve beraberliği pekiştirme açısından da önem taşıyor. Bunu hayatımızın her anında görüyoruz. İki yıl önce Covid 19 salgınında ve 6 Şubat’ta asrın felaketi depreminde gördük. Depremde bizler de Adıyaman’da görevliydik. Devletimiz milletimiz el ele sağlık teşkilatımızın özverili çalışmalarına bizzat şahit olduk. Hem depremde, hem felaketlerde, hem de günlük hayatta o kadar hayırlı ve güzel iş yapıyorsunuz ki çok dua alıyorsunuz” diye konuştu.

KOZOĞLU’NA ZİYARET

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Yüksel Kılıç, Veteriner hekim Mustafa Günaydın, Ziraat Mühendisi Mustafa Kazaz, Ziraat mühendisi Engin Sevim, Türkiye Ziraat Odaları Birliği yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçilen Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu’nu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti ve çalışmaları konuştular.

VALİ ÜNLÜ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Giresun Valisi Enver Ünlü, "Yozgat Giresun Esnaf Çarşısı"nı ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İçişleri Bakanlığı tarafından Koordinatör Vali olarak görevlendirildiği Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine yeniden giden Vali Ünlü, yapımı tamamlanan Hatay’ın Hassa ilçesindeki "Yozgat Giresun Esnaf Çarşısı"nı ziyaret etti. Ünlü’nün, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen bölge esnafı için her biri 24 metrekareden oluşan ve bölgenin iklim şartlarına uygun malzeme kullanılarak tasarlanan 46 dükkândan meydana gelen çarşı ziyaretine, Hassa’daki çalışmalar için Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Yozgat Valisi Ziya Polat da eşlik etti. Çarşı ile ilgili olarak, yapım işini üstlenen İlimiz Alucra ilçesi Çakrak Köyü Muhtarı Murat Çakmak’tan ve Proje Koordinatörü Arzu Gök’ten bilgi alan Vali Ünlü, “Hassa ışıl ışıl. Hemşehrilerimize hizmet için kaybedecek bir dakikamız bile olmadı. Bu şiarla 46 dükkândan oluşan Yozgat Giresun Esnaf Çarşısını yoğun ve hızlı bir çalışmayla tamamladık. Yozgat Valimiz Sn. Ziya Polat’a ve tüm ekibimize teşekkür ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

Editör: Birol Sancak