Olay, 8 Mayıs Perşembe günü meydana geldi. Fabrikalarda öğle yemeği sonrasında mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle rahatsızlanan toplam 225 işçi hastanelere başvurdu. Tedavileri tamamlanan işçiler taburcu edildi.

Bayburt’ta iklim değişikliği ve biyoçeşitlilik direncinin artırılması kapsamında proje hayata geçirilecek
Bayburt’ta iklim değişikliği ve biyoçeşitlilik direncinin artırılması kapsamında proje hayata geçirilecek
İçeriği Görüntüle

Olay sonrası Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekipleri, öğle yemeğinde sunulan tavuk suyu çorbası, pilav, etli türlü ve magnolya tatlısından numuneler alarak Samsun Gıda Kontrol Laboratuvarı’na gönderdi. Yapılan incelemelerde, "zehirlenmeye magnolya tatlısının neden olduğu" belirlendi.

Yemek şirketine idari para cezası uygulanırken, zehirlenen işçilerin de firmadan şikayetçi oldukları öğrenildi.

Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İHA