Ziyarette Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından 2024 Trisome Games 19-26 Mart 2024 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek olan müsabaka hakkında Vali Yıldırım'a bilgi verdi.

 Vali Yıldırım, ‘Down Sendromlu Sporcuların Olimpiyat Oyunları’ olarak kabul edilen ‘Trisome Games 2024’e katılacak olan sporculara başarılar dileyerek sporcularla etkinlikler hakkında bir süre sohbet etti. Ziyarette ayrıca Down Sendromlu Basketbol Milli Takım Antrenörü Bülent Ercan, Trabzon Özel Sporcular İl Temsilcisi Yahya Sekban, Sürmene Gençlik ve Spor Müdürü Kağan Seymen, Özel Sporcular Organizasyon Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Sürmene Muratlı Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Nurdan Turhan hazır bulundu.

KUŞAKLARIN BULUŞMASI

Şiran’ı Kutladı Şiran’ı Kutladı

ANADER'in projelendirdiği Kuşakların Buluşması büyük bir ilgi ve heyecanla devam ediyor . Bu kapsamda düzenlenen konferansla Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 106. Yıl dönümü öğrencilere anlatıldı. Akçaabat Şehit Samet Uslu Kız Anadolu İmam Hatip Proje Lisesi'nde gerçekleştirilen konferansta KTÜ Edebiyat Fakültesi Türkiye Cumhuriyeti Tarihi ABD Başkanı Prof.Dr. Hikmet Öksüz 'Trabzon'da Rus İşgali ve Muhacirlik' konusunu anlattı.  Programda ayrıca Ülkü İlkokulu 3A sınıfı öğrencileri İstiklal Marşı'nın on kıtasını koreografi şeklinde okuyarak muhteşem bir performans sergilediler. Konferansın sonunda öğrenciler sorularıyla programa katkı sundular. Okul Müdürü Sayın Fatma Babul, Hocamız Sayın Prof. Dr. Hikmet Öksüz ve sevgili öğrencilerimize bu güzel program için teşekkür ediyorum.

ESNAFI DİNLEDİ

Giresun’da hayata geçirdiği sosyal belediyecilik çalışmaları ile her kesimden insanın takdirini toplayan Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, sık sık vatandaşlarla bir araya gelerek istişarelerde bulunuyor. Bu kapsamda, esnaf gezilerini sürdüren Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, bu kez de Teyyaredüzü Mahallesi Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Bulvarı’nda esnaf ziyareti yaptı. Başkan Şenlikoğlu ziyaretinde esnaflara hayırlı işler ve bol kazançlar dileyerek, istek ve sorunlarını dinledi. Yolda karşılaştığı vatandaşlarla da selamlaşıp hâl hatır soran Başkan Aytekin Şenlikoğlu’na yoğun ilgi gösterildi. Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, çocuklarla da yakından ilgilenmeyi de ihmal etmezken, esnaflar ve vatandaşlar Giresun’a hizmetlerinden dolayı Başkan Şenlikoğlu’na teşekkür etti.

ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Burak Ak, Belediye Başkan Yardımcısı Muhittin Aydın Bilsel, Mahalle Muhtarları ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Engindere ve Taşlıdere mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek hasbihal etti.

“GERÇEK BELEDİYECİLİKLE BULUŞACAĞIZ”

“Yeniden İstanbul için, Gerçek Belediyecilik için” sloganı ile yerel seçim çalışmalarını İstanbul’u her semtinde her mahallesinde sürdüren eski İçişleri Bakanı AK Parti İstanbul Milletvekili Eyüpsultan’da ev ve esnaf ziyaretleri ile vatandaşlarla buluştu. Eyüpsultan’da Deniz Köken İstanbul Büyükşehir Belediyesinde ise Murat Kurum belediye başkan adaylarımız için adım-adım yollardayız diyen Soylu “vatandaşlarımıza gösterdikleri ilgi samimiyet ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Halkımız kararını vermiş herkes sandığı bekliyor” dedi.

ZULMÜ KISA FİLMLE ANLATTILAR

Trabzonlu oyuncu Seymen Aydın’ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı, Hazan İlkay Topçu’nun yazıp yönettiği ‘Marah’ isimli kısa film gösterime giriyor. Filmin bugün 16.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde galası olacak. Filmin oyuncu kadrosunda, Sevinç Sıla Akgün, Ecren Çuvalcı, Hilal Örnek, Furkan Aydın, Necip Rahimi, Fatma Sıla Eroğlu, Elanur Çuvalcı, Serra Su Yılmaz, Başak Kama, Nisanur Şahin ve Ecren Naz Kara yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlık gençlik merkezinde Aydın tarafından verilen kısa film eğitimi sonucunda Filistin’de yaşanan soy kırımı konu alan genlerin yazıp yönettiği kısa film Pazar günü galaya giriyor. Aydın, sanatseverleri galaya davet etti.

BİREY OKULLARI YEŞİLAY’DA

1-7 Mart Yeşilay Haftası dolayısı ile İlke Birey Okulları ilkokul öğrencileri Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şubesini ziyaret etti. Sınıf öğretmenleri nezaretinde Yeşilay Şubesini ziyaret eden öğrenciler, şube başkanı Işıl Demir Güner ile kadın komisyonu başkanı Fatma Zehra Aydın’dan Yeşilay’ın çalışmaları ile ilgili bilgi aldılar.

YAPILACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Trabzon’un Vakfıkebir ilçe belediye başkanı Muhammet Balta, üçüncü dönemi için halktan yeniden vize istiyor. 2 dönemde ilçeye yaptığı hizmetlerin, yeni hizmetler için teminatı olduğunu dile getiren Balta, “Vakfıkebir aşığıyım. Sevdamız olan Vakfıkebir’e yapacak çok işimiz var. Her daim milletimizin yanındayız” dedi.

Editör: Ayşe Sancak