MAÇKA CUMHUR İTTİFAKININ

Maçka’dan MHP Belediye meclis üyeliği için aday adaylığını açıklayan Orhan Bal yazılı açıklama yaptı ve şunları söyledi:

‘Yıllardır partimizin her kademesinde görev yaptım. Şimdi de Maçka Belediye MHP meclis üyesi aday adayı olarak güzel olumlu pozitif geri dönüşler alıyorum. Eğer aday gösterilirsek inanıyorum ki çok daha olumlu olacaktır. Cumhur itfakinin Maçka Belediye Başkanı 15 Ocakta açıklanacak. Belediye meclis üyeleri de açıklandıktan sonra MHP Maçka ilçe Başkanlığının Ak parti Maçka ilçe başkanlığının Cumhur ittifakına uygun ortak programı dahilinde 66 mahallemizde dokunmadık el, girmedik gönül çalmadık kapı bırakmayıp.  Toplam Maçka ilçe merkez nüfusu 24709 kişiye ulaşıp, 1 Nisanda Maçka belediyesini kazanıp adil, dürüst şeffaf ayriştimadan gönül herkesimin mutlu olacağı Başkan ve meclis üyeleri ile beraber  kavuşacak inşallah.’

REKTÖRÜN KANDİL MESAJI

Mübarek üç ayların başlamasıyla beraber Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek bir mesaj yayımladı. Rektör mesajında şunları söyledi: 

“Sevgi ve bereket dolu üç ayların kapılarını bir kez dahaaralamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Recep ayı, manevi hazırlıklarımıza başladığımız, içsel bir yolculuğa çıktığımız zaman dilimidir. Bu mübarek üç aylarda birlikte geçirdiğimiz her anın kıymetini bilmeli ve yardımlaşma duygusunu ön planda tutmalıyız.Kalbimizi temizleyip, dualarımızı arttırarak, sevdiklerimize daha fazla zaman ayırarak bu ayın nimetlerinden faydalanabiliriz. Çünkü içerisinde bulunduğumuz bu mübarek üç aylar; insanların kalplerini yakınlaştıran, kardeşlik duygularını arttıran ve maneviyatımızın aydınlanmasına vesile olan en önemli günlerden birisidir. Özellikle içinde yaşadığımız bu zamanda meydana gelen felaketler, savaşlar ve hastalıklar bizleri birlik olmaya yakınlaştırmalıdır. Bu özel günlerde birbirimize destek olmalı, sevgiyle kucaklaşmalı ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmeliyiz.. Bu vesileyle de Gümüşhane Üniversitesi ailemiz ve ülkemizin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandili de kutlayarak, Yüce Allah’tan, üç ayların bereketini üzerimizden eksik olmamasını ve dualarımızın kabul buyurmasını niyaz ederim.”

PİŞİREN’İN ABLA ACISI

‘Ablamız Asiye Özçelik’i kaybettik. Cenazesi yarın 12 Ocak 2024 de öğle namazına mütaakip Degirmendere camiinde cenaze namazı kılınıp Bostancı aile mezarlıgınına defn edilecektir. Dost ve akrabalara duyurulur. Aydın Pişiren.’

AKŞAM SOHBETİ

Trabzon’un kanaat önderlerinden Mehmet Atmaca, iş insanı-müteahhit Hasan Öztürk ve eşi siyasetçi, Trabzonspor kadın komisyonu başkanı Hatice Öztürk ile akşam sohbetinde bir araya geldiler. Akçaabat Söğütlü’de bir araya gelen Atmaca ve Öztürk ailesi iş dünyasından ekonomiye, siyasetten spora kadar bir çok konu üzerinde de fikir alışverişinde bulundular. Sohbet içeriğini okurlarımızla şimdilik paylaşamıyoruz. Sadece kent için verimli bir sohbet oldu diyebiliriz.

KAYA’DAN ÖZER’E ZİYARET

Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar belediye başkan adayı Ahmet Kaya, Trabzon Ticaret Borsasını ziyaret etti. borsanın meclis başkanı Nevzat Özer ile Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’la bir süre sohbet eden Kaya, projeleri ile alakalı istişarede bulundu. Kaya, misafirperverlikleri için teşekkür etti.

ERBAŞARAN NEYE DUYGULANDI?

Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Yaşar Erbaşaran, vakıf binasında otururken kendisine mektup geldi. Cezaevinden gelen mektup karşısında duygulanan Erbaşaran, kader mahkumunun ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmanın da mutluluğunu yaşadı. Cezaevinden mektup yazan vatandaş, giyecek kıyafet, ayakkabı ve bir miktarda nakit paraya ihtiyacı olduğunu söyleyince, hayırda yarışmayı çok seven Erbaşaran, kader mahkumunun ihtiyaçlarını gidererek cezaevi yönetimine teslim etti. Erbaşaran, “Yaşar Erbaşaran ve Erbaşaranlar Şirketler Grubu olarak gücüm yettiğince yardım edeceğim. Gelin birlikte hayırda yarışalım. Sevabı birlikte alalım” dedi.

AHMET BAŞKANLA REFİK BAŞKAN HANGİ KONUDA ANLAŞAMADI

Trabzon’un Ortahisar ilçe belediye başkanı Ahmet Metin Genç ile Şalpazarı ilçe belediye başkanı Refik Kurukız, fikir ayrılığına düştü. Anlaşamadıkları konu ise, gelecek sene 10 Ocak’ta gazetecilerin hangi ilçede ağırlanacağı. Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nin 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısı ile Çarşıbaşı’nda düzenlediği programın onur konuğu Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile Şalpazarı Belediye Başkanı Kurukız, önümüzdeki sene program için anlaşamadı. Her sene Büyükliman’ın farklı bir ilçesinde düzenlenen programı, seneye Refik Kurukız yapmak istedi. Kurukız’ın ardından söz alan Ahmet Metin Genç, “Buraya beni davet ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Güzel bir birliktelik oldu. Refik başkanım ilk davet etti ama müsaade ederse önümüzdeki sene programı Büyükliman ilçesi olmasam da Ortahisar’da yapmak isterim’ diyerek programı düzenlemek istedi. Kurukız’da, Ahmet başkana teşekkür ederek, programın Şalpazarı’nda yapılmasında ısrarcı oldu. Bakalım 10 Ocak 2025 tarihindeki program hangi ilçede yapılacak.

YILMAZ ŞALPAZARINI SALLAYACAK!

Yeniden Refah Partisi Trabzon’da Of-Arsin-Maçka gibi ilçeler başta olmak üzere iddialı  adaylarla seçime giriyor. Yeniden Refah Partisi ‘nin Şalpazarı Belediye Başkan adayı Fatih Yılmaz’da bu iddialı adayların içinde oldukça etkin bir konumda.2019 yerel seçimlerinde Şalpazarı’nda bağımsız belediye başkan adayı olarak giren Fatih Yılmaz bin 830 oy alarak önemli bir başarı sağlamıştı. İlçede sevilen-sayılan bir sima olan Fatih Yılmaz Şalpazarı yerel seçimlerinde dengeleri değişecek bir güce sahip. Fatih Yılmaz ismini bir yere not edin hem kendisi hemde Yeniden Refah Partisi Şalpazarı  ilçe teşkilatı müthiş gayret içinde seçimlere asılıyor

ARTVİN CHP’DE ÖĞRETMEN ADAY

Türk Dili Ve Edebiyatı öğretmeni olan Bilgehan Erdem, CHP'nin yerel seçimlerde Artvin belediye başkan adayı oldu .CHP Artvin’de mevcut başkan Demirhan Elçin ile yola devam etmeme kararı alınca aday-adaylardan Bilgehan Erdem üzerinde karar verdi .CHP nin kalesi olarak görülen Artvin’de belediye başkanlık yarışının AK Parti Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile Bilgehan Erdem arasında geçmesi bekleniyor. 2019 yerel seçimlerinde Artvin Belediyesini yeniden kazanan CHP merkez ile birlikte 5 ilçeyi daha kazanmış. AK Parti sadece Yusufeli ve Murgul’da belediye başkanı çıkarmıştı

TRABZONLU VALİNİN OĞLU ADAY!

2024 Belediye Başkanlığı seçim süreci yaklaştıkça aday sürprizleri yaşanmaya başlandı. Tokat’ta MHP il Merkezinde Belediye Başkan adayı sürprizi yaşanıyor. MHP Tokat İl merkezinde Belediye Başkan adayı olarak eski Tokat valisi merhum Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu iş insanı Mehmet Kemal Yazıoğlu’nun aday olduğu açıklandı.Trabzon'un Köprübaşı ilçesine bağlı Yılmazlar köyünde doğan Recep Yazıcıoğlu 36 yaşında Tokat Valisi olmuştu.2 Eylül 2003'te Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Mahallesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucunda olaydan 2 gün sonra bitkisel hayata girerek 8 Eylül 2003 tarihinde ölen efsane valimiz  Aydın'ın Söke ilçesinde 10 Eylül 2003'te toprağa verilmişti..

EMEKLİ SANDIĞI BEKLİYOR

CHP Trabzon Milletvekili Av.Sibel Suiçmez yerel seçimlerinin kazananı emekliler olacak diyerek “Milyonlarca emekli dört gözle sandığı bekliyor. Bu kadar eziyetin hesabı sandıkta sorulacak. Emeklileri yok sayan bir anlayış var. Olmaz olsun böyle bir anlayış” dedi.  AKParti Grup Başkanı Abdullah Güler, emekliye ek zam ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güler, emekli zammı üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Etki analizleri, bütçe imkanları, oransal manada artış değerlendirmesi Kabinede önümüzdeki hafta değerlendirilir" ifadelerini kullandı.

OF BULUŞMASI

Trabzon’un Of ilçe belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu’nun belediyede önemli misafirleri vardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın baş danışmanı, Of’un önceki dönem belediye başkanı Oktay Saral, Çarşıbaşı belediye başkanı Mümin Nuhoğlu ve MHP Of ilçe başkanı Hüseyin Ayaz’ı makamında ziyaret etti. Cumhur ittifakı ortakları ile gerçekleşen ziyarette karşılıklı fikir alışverişi de yapıldı. Of belediye başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, “Ziyaretçilerimizle güzel ilçemiz Of’ta buluşmanın mutluluğunu yaşamaktayım. İlçemize kıymetli destekleri oluyor. Destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Birol Sancak