Aylık 103 bin TL maaşla dikkat çeken bir meslek var! Peki, bu mesleği yapanlar ne iş yapıyor ve hangi şartlara tabiler? İşte detaylar…

Saatlik 23 İsviçre frangı asgari ücreti, aylık 4 bin İsviçre frangı olarak belirlenmişken, Türkiye üzerinden yapılan hesaplamalara göre bu miktar saatlik 596 TL'ye denk gelmekte, aylık ise 103 bin TL'yi buluyor.


İŞ ALIMINDA KADROLAR

Uzman doktor, hemşire, teknisyen, bilgisayar uzmanı gibi pozisyonlarda ilanlar yayınlanırken, gerekli şartlar da netleşti.

HEMŞİRE:

Hemşire pozisyonu için başvuran adaylardan, hastanelerde çalışmak için en az lise mezunu olmaları ve 2 yıl deneyim şartı aranmaktadır.

DOKTOR:

İsviçre, sık sık doktor eksikliği yaşarken, hastanelerde görev alacak doktorlar için en az tıp fakültesi mezunu olma ve mesleki alanda en az 5 yıl deneyim şartları aranmaktadır.

TEKNİSYEN:

Teknisyen pozisyonu için elektrik, elektronik, makine gibi alanlarda en az meslek lisesi mezunu olma ve 2 yıl deneyim şartlarına bakılmaktadır.

BİLGİSAYAR UZMANI:

Bilgisayar uzmanı alımında ise en az bilgisayar mühendisliği ya da bilişim sistemleri gibi bir bölümden mezun olma şartı bulunmakta ve başvurular bu kriterlere göre değerlendirilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi