Pegasus havayolu şirketinin ücretsiz olarak sunduğu kabin bagajı hakkının ekonomi sınıfı biletlerden kaldırılacağı iddiaları havacılık sektöründe gündem oluşturdu. Sosyal medyada dolaşan bu iddiaların ardından Pegasus yetkilileri tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İddialara göre, Pegasus ekonomi sınıfı biletlerde değişikliğe gidecek ve bu değişiklikle birlikte ekonomi sınıfı bilet alan yolcuların kabin bagajı hakkı kaldırılacak. Normal şartlarda ekonomi sınıfı bilet alan yolcuların ikram, bagaj hakkı ve koltuk seçimi gibi hizmetler için ek ücret ödemeleri gerekiyor. Ancak kabin bagajı için ek bir ücret talep edilmiyordu.

Sarıyer'de Öğretmenin Darp Edilmesiyle İlgili Yeni Gelişme: Veli, Başka Öğretmeni Darp Etmiş Sarıyer'de Öğretmenin Darp Edilmesiyle İlgili Yeni Gelişme: Veli, Başka Öğretmeni Darp Etmiş

Ancak, söz konusu değişiklikle birlikte Pegasus'un yeni bir paket olan "Pegasus Night Bilet" ile ekonomi sınıfı bilet alan yolculara 3 kilogramlık sırt çantası hakkı tanınacağı belirtiliyor. Ancak, Pegasus tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmamış olması nedeniyle, değişikliklerin ne zaman yürürlüğe gireceği ve nasıl uygulanacağı konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır.
TAKA/AYŞEN KARABİNA

Editör: Doğukan ÖZKURT