Sony, geçtiğimiz yıl PlayStation 5'in slim versiyonunu duyurmuştu ve oyunseverler merakla Pro sürümünün ne zaman çıkacağını bekliyordu. Henüz resmi bir duyuru gelmemiş olsa da, Moore's Law is Dead isimli YouTube kanalı PS5 Pro'nun bazı özelliklerini açıkladı.

Sızdırılan bilgilere göre, PS5 Pro, standart PS5'e kıyasla yüzde 45 daha hızlı olacak ve ışın izleme teknolojisinde iki ila dört kat daha fazla destek sunacak.

Standart PlayStation 5'in 10,28 teraflop işleme gücüne sahip olduğu bilinirken, PS5 Pro'nun bu değerin 33,5'e çıkacağı belirtiliyor.

Ejderha Gibi Alev Püskürttü; Onu Görenler Gözlerine İnanamadı! Ejderha Gibi Alev Püskürttü; Onu Görenler Gözlerine İnanamadı!

PS5 Pro ayrıca, PlayStation Spectral Super Resolution adlı yeni bir teknoloji ile 8K çözünürlüğe kadar destek sunacak. Sony ayrıca, makine öğrenimi için özel bir mimari ve PlayStation makine öğrenimi geliştirdiğini duyurdu.

Ancak, henüz resmi bir onay olmadığı için bu bilgilerin kesinliği tartışmalı. Sızıntılara göre, PS5 Pro'nun 2024'ün sonlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor. Oyun tutkunları, bu güçlü ve iddialı konsolun çıkışını heyecanla bekliyor olacak.

Kaynak: NTV