Popolo Meydanı'ndaki 19. Yüzyıldan Kalma Çeşmelere Boyalı Saldırı

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, bugün öğle saatlerinde gerçekleşen olayda, çeşmeleri protesto eden iki aktivist, aslan figürlerinin üzerine sarı-turuncu-kırmızı renkte boya dökerken, "Sirklerde hayvanların kullanılmasına yeter" yazılı bir pankart açtı.

Haberlerde belirtildiğine göre, güvenlik güçleri tarafından hızla müdahale edilen eylemciler gözaltına alındı ve kültürel miras varlıklarına zarar vermekten yargılanacakları ifade edildi. Son yıllarda benzeri eylemlerin artması üzerine hükümet, kültür varlıklarına zarar verenlere daha ağır cezalar öngören bir düzenleme yapmıştı. Bu düzenleme, 20 bin ile 60 bin avro arasında para cezası öngörüyor ve 18 Ocak'ta yasalaşarak yürürlüğe girmişti.

Florida'da Dev Timsahın Uçak Pistine İnişi: Tehlikeli Durumu Görevliler Engellemeye Aldı Florida'da Dev Timsahın Uçak Pistine İnişi: Tehlikeli Durumu Görevliler Engellemeye Aldı

Öte yandan, 2023 Kasım ayında başkent yakınlarındaki bir sirkten kaçan bir aslanın paniğe yol açması ülkede hayvanlı sirklerin tartışma konusu olmasına neden olmuştu. Bu olayın ardından, hayvan hakları savunucuları ve aktivistler, sirklerin hayvanlara zarar verdiğini öne sürerek protesto gösterileri düzenlemişti.

KAYNAK/ODA TV

Editör: Ayşe Sancak