Özellikle Kent Meydanı ve Kent Parkı Projesini yerinde incelemek için Yomra’ya geldiğini ifade eden Bakan Uraloğlu, “Hazırlanan bu projeyi çok beğendim. Yomra’nın vizyonunu değiştirecek bir proje. Seçimden hemen sonra bu projenin startını vereceğiz.


Bu projenin yapılması ve bitirilmesi konusunda biz elimizden gelen desteği vereceğiz. AK Parti iktidarının gücüyle bu projeyi hayata geçireceğiz. Yomra’da vatandaşlarımız kararını vermiştir. Yomra’da gördüğüm heyecan seçimi Abdulkadir Özdemir Başkanımızın kazanacağını gösteriyor. Yomra iktidarın hizmetlerine özlem duyuyor. Bu özlemi 1 Nisan sabahı gidereceğiz. Buna yürekten inanıyorum” dedi.
 

REKTÖR UNUTMADI

Mübarek Ramazan ayının başlaması dolayısıyla Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, bir mesaj yayımladı. Zeybek,  mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘İslam coğrafyası olarak Ramazan Ayı’nda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da perçinlemeli ve tuttuğumuz oruçlarımızla beraber, muhtaç olan kardeşlerimize de yardım elimizi uzatmayı unutmamalıyız. Bu mübarek ayın tüm dünyada sevgi, hoşgörü ve adaletin yayılmasına vesile olması en büyük temennimizdir. Bu vesileyle mübarek Ramazan-ı Şerif’in başta Gümüşhane halkımız olmak üzere bütün İslam âlemine sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, Cenab-ı Allah’tan bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı’na kavuşturmasını niyaz ediyorum. Hayırlı Ramazanlar.” dedi.


“TARİFSİZ SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ”

Trabzon ihracatçılar Birliği Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan yaptığı açıklamasında tüm İslam aleminin ramazanı ayını kutladı. Gürdoğan, “On bir ayın sultanı, Kur'an ve oruç ayı, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi bulunan Ramazan-ı Şerif tüm bereketi ve ihtişâmıyla hanelerimizi şenlendirdi elhâmdülillah. Yeni bir rahmet ve mağfiret mevsimine sağ-salim ulaşmış olmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz ve tarifsiz sevincini yaşıyoruz, Râbb-ül âlemine sonsuz kere şükür ve hamd-ü senâlar olsun.” dedi.

ZORLUOĞLU’NDAN RAMAZAN AYI MESAJI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, on bir ayın sultanı Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. İslam âlemi tarafından büyük özlemle beklenen Ramazan ayının tüm bereketiyle yüreklere mutluluk ve huzur getirmesi temennisinde bulunan Başkan Zorluoğlu, hemşehrilerinin mübarek ayını tebrik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ramazan ayının tüm İslam âlemi tarafından özlemle beklendiğini belirterek, “Gönülleri yakınlaştıran, dargınlıkları unutturan, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine imkân veren on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Sevgili Peygamberimiz, Ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir. İnsanın kendisini disipline ettiği, iç dünyasını gözden geçirdiği Ramazan ayı, manevi dünyamızın her türlü olumsuzluktan arınması için de en büyük vesiledir. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif; milletimiz, İslam âlemi ve tüm insanlık için hayırlara vesile olsun. Cenab-ı Allah ibadetlerimizi kabul eylesin, bizleri birlik ve beraberlik içerisinde Ramazan Bayramı'na kavuştursun. Bu duygu ve düşüncelerle on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in başta Trabzonlu hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam âlemine sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini en kalbi duygularımla temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

UNUTMADILAR

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) erkek çalışanları, kadın arkadaşlarına sürpriz yaparak bu önemli günlerini güzel bir çalışmayla kutladı.  Kadın çalışanların önceki yıllardan çekilmiş fotoğraflarınıgünün önemini vurgulayan şiirle süsleyen videoyu hazırlayan erkek çalışanlar, kadın arkadaşlarını Meclis Toplantı Salonuna çağırarak sürpriz yaptı. Bu anları ekrandan izleyen kadın çalışanlar ise zaman zaman duygusal anlar yaşadılar.  TTB Genel Sekreteri Nazlı Genç mesai arkadaşlarının bu anlamlı davranışlarından büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Emek vermişler ve bizim için bir çalışma gerçekleştirmişler. Çok mutlu olduk. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.  Erkek çalışanlar daha sonra kadın arkadaşlarına çiçek takdim ederek günün anısına birlikte pasta kestiler.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜ”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Ekim, İstiklal Marşı’nın bir diriliş destanını anlattığını dile getirerek Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’a Allah’tan rahmet diledi.  Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, kurtuluş savaşı ruhunun İstiklal Marşı ile adeta vücut bulduğunu dile getirerek mesajında şunları söyledi; “Milli egemenliği ve bağımsızlığı için yüzyıllar boyunca mücadele eden ve hiçbir ulusa boyun eğmeyen Türk Milleti, Kurtuluş Savaşı’nda büyük zaferlere imza atarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde bugünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği kahramanlığa yakından tanıklık eden ve bu kutlu zaferi İstiklal Marşı’na nakşeden Mehmet Akif Ersoy; her eseriyle vatanını en iyi şekilde anlatan ve yeri doldurulamayan bir kalem olarak adını tarihimize altın harflerle yazdırmıştır. İstiklal Marşı, yazıldığı yıldan bugüne dizelerindeki kadim gücü yeni nesle aktaran, Türkiye Cumhuriyeti’nin kahramanlık öyküsüdür. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan uğruna canını veren tüm şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.” dedi.

UZAKDOĞU’DA İŞ BAĞLANTISI

Ahmet Metin Genç, Trabzon Günleri etkinlikleri için Başkent Ankara’daydı Ahmet Metin Genç, Trabzon Günleri etkinlikleri için Başkent Ankara’daydı

Trabzon’da girişimciler Zafer Ofluoğlu, Alper Bektaş ve Vedat Muhcu’nun bir araya gelerek kurdukları LuceGarden firması ile Amerika, Avrupa ve Körfez Ülkelerine mobilya ihracatı gerçekleştiriyor. Ofluoğlu, Bektaş ve Muhcu, Uzakdoğu’ya giderek iş bağlantıları yaptılar. Çin’de iş yaptıkları firmalar ile görüştüler. Olumlu geçen görüşmelerin ardından yurda döndüler. Şinik’te kurdukları fabrikada hem istihdama katkı sağlıyorlar, hem de ülkeye döviz girdisi getirerek ekonomiye can suyu olan girişimci iş insanları, Çin’deki görüşmelerin verimli geçtiğini söylediler.

AZİZOĞLU VE ÇAĞLAYAN BULUŞMASI

Cumhur ittifakı ortağı Büyük Birlik Partisi genel başkan yardımcısı Dursun Çağlayan, Sürmene ilçesinin evladıdır. İlçesini de asla unutmaz. AK Parti Sürmene belediye başkan adayı Hüseyin Azizoğlu, BBP genel başkan yardımcısı Dursun Çağlayan’ı ziyaret etti. Sürmene ile ilgili istişarelerde bulundu. Azizoğlu, Çağlayan’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

KILIÇ’TAN DEV BAĞIŞ

Çanakkale’de, otel, akaryakıt istasyonu ve otobüs firmaları olan Truva Grup sahibi Turgay Kılıç, Beşikdüzü ilçesinin evladıdır. Çakırlı köyündendir. Babası merhum Kadir Kılıç, Beşikdüzü’nü ihmal etmez her zaman destek olurdu. İş insanı Turgay Kılıç, babası Kadir Kılıç’ın mirasını yaşatmaya devam ediyor ve memleketini unutmuyor. Memleketinin takımı, birinci amatör kümeye çıkan Beşikdüzüspor kulübüne dev bağış yapan Turgay Kılıç’ın bağışı, ilçede memnuniyetle karşılandı. Kılıç, ayrıca, Beşikdüzü ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere de Ramazan ayı dolayısı ile yardımlarda bulundu. Çanakkale’de olmasına rağmen ata topraklarını unutmayan Kılıç’ın bağışları ilçede memnuniyetle karşılandı.

OKUL ARKADAŞLARI BULUŞTU

MÜSİAD Trabzon şube başkanı Mesut İskenderoğlu ile AK Parti İzmir Büyükşehir belediye başkan adayı Hamza Dağ, okul arkadaşıdır. Üniversitede hukuk eğitimini aynı sırada okudular. Okulda başlayan dostlukları da hiç kopmadı. Süreç içerisinde ikisi de AK Parti çatısı altında siyaset yaptı. Dağ, şimdi AK Parti’nin İzmir büyükşehir belediye başkanlığına aday. İskenderoğlu’daMÜSİAD’daki görevi nedeni ile siyasete ara verdi. İkili Ramazan arefesinde İzmir’de Dağ’ın evinde bir araya geldi. Eski anıları yad etti. İskenderoğlu, Dağ’a başarı dileklerini iletti.

Editör: Ayşe Sancak