Kutlubey Yerleşkesi Eğitim-İİBF Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, 2 gün boyunca 10 farklı oturumda alanında uzman konuklar tarafından katılımcılara duygu, düşünce ve davranışlarımızı şekillendiren psikoloji disiplini hakkında önemli bilgiler verildi.  Psiko-Fest’in açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, bilgi ve tecrübenin bir araya geldiği, farkındalıkları artırmayı hedefleyen organizasyonda öğrencilerin gayretlerinin oldukça önemli olduğunu söyledi.


AYDIN’I ONURLANDIRDI

Trabzon’da foto muhabirliği denilince akla gelen isimlerdendir Mümin Aydın. Birçok foto muhabirinin yetişmesinde de emeği olmuştur. Sosyal sorumluluk projelerinde de önde olan Aydın, sosyal projeleri fotoğraflayıp gazetelerin kullanması için de yardımcı olur. Aydın’ı, katkılarından dolayı Avrasya Basın Yayın Birliği Başkanı Cemal Yıldız, plaketle onurlandırdı. Aydın, “Trabzon basına fotoğraflarla katkı sunduğum için plaketle onurlandıran Cemal Yıldız’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

KAYA’NIN MİSAFİRLERİ

Trabzon’un Ortahisar ilçe belediye başkanlığına 31 Mart seçimlerinde seçilen Ahmet Kaya’yı Türkiye Yeşilay Cemiyeti heyeti ziyaret etti. Yeşilay Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner, başkan yardımcısı Erdem Şen, yönetim kurulu üyeleri Fevzi Baytar, Hayri Öztürk ve şube personeli Büşra Kalyoncu ziyaret ederek, hayırlı olsun temennilerini ileterek, görevinde başarı dilediler.

AK PARTİ ARTVİNDE FATURA KESİLECEK

2019 yerel seçimlerinde Artvin’de 27 bin 698 oy alan AK Parti, 31 Martta 27 bin 311 oy ile yüzde 1,37’lik gerileme kaydetmesine rağmen CHP’nin kaleleri olan Şavşat-Ardanuç ve Arhavi’de seçimleri kazanmış merkez Artvin Belediyesi ve 5 ilçeyi kaybetmişti. .AK Parti’nin Artvin’de geriye düşmesi başarısız olmasında en büyük pay sahibi olarak AK Parti Artvin İl Başkanı Fatih Tahtalı ve yönetimi öne çıkıyor.


 Tahtalı ile birlikte AK Parti Artvin eski vekilleri İsrafil Kışla ve Erkan Balta’da yenilgiden sorumlu kişiler.31 Mart yerel seçimlerinde bu üç isim Tahtalı-Kışla ve Balta bir arada hareket ederek seçimlerin kazanılması üzerine değil adeta kaybedilmesi için uğraştılar şeklinde yorumlar yapılmakta. Bütün bu olup bitenlere karşı sessizliğini koruyan eski bakan AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in nasıl bir hamle yapacağı ise merak konusu. Kulislerden alınan bilgilere göre Fatih Tahtalı ve ekibi görevden alınacak alınmakla kalmayacak çok ciddi bir sorgulama da gerçekleşecek.

EMEKLİYE YERELDEN DESTEK GELECEK!

Emekliler Yılı'nda, ilki Mayıs ayı başında olmak üzere emeklilere destek paketi açıklanması bekleniyor. İkinci adım ise Temmuz'da atılacak. Bu kapsamda emekli maaşları masaya yatırılacak. Emeklilere yaşanılan bölgenin ihtiyaçlarına göre destek verilecek. Örneğin; büyük şehirlerde yaşayanlara kira, diğer illerdekilere doğalgaz, kömür, elektrik ve su gibi destekler söz konusu olabilecek. Emeklilerin şehirler arası seyahatlerinde de özel indirimler gündemde. Bu kapsamda uçak, otobüs ve tren firmalarıyla iş birliği yapılarak emeklilerin seyahatlerini kolaylaştıracak adımlar atılması söz konusu olabilecek. Temmuz'da SSK ve Bağ-Kur emeklileriyle memur emeklilerinin zam oranı farklı olacak. SSK ve Bağ-Kur'lular yüzde 25.48, memur emeklileri yüzde 20.02 zam alacak. Refah payıyla birlikte bu artışın eşitlenebileceği üzerinde duruluyor. Bu kapsamda memur emeklilerinin artışı SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin seviyesine çıkarılabileceği gibi, tüm emeklilere refah payı eklenerek zam oranlarının yükseltilmesi mümkün.

SU FATURALARI DÜŞECEK Mİ?

Yerel seçimler sonrası Trabzon’da en büyük beklenti su fiyatlarının aşağı çekilmesi olmuştu. Yüksek su faturaları dar gelirli vatandaşı büyük bir sıkıntıya sokuyor. CHP konuyu Belediye Meclisine taşımıştı. CHP Grup Başkan Vekili Cüneyt Zorlu, , "Su faturaları konusunda vatandaşın şikayetlerini duymamazlıktan gelemeyiz. Her ay enflasyon oranında artış sisteminden acilen vazgeçmeliyiz. Eskiden su faturalarına yılda ya 1 ya 2 kez zam yapılırdı. Bizde her ay otomatiğe bağlanmış durumda. En azından 4-5 ayda bir yapılmasını öneriyoruz. Her ay gelen zamlardan dolayı su faturaları elektrik faturalarını geçecek düzeye geldi. Su fiyatına da yüzde 25 indirim yapılmasını istiyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in kurmaylarına talimat vererek su faturaların aşağı çekilmesi noktasında bir çalışma içinde olduğunu da belirtelim.

İŞİNİ KURMAK İSTEYENE DESTEK

Trabzon Çalışma ve Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Servet KABA; 2014 yılından itibaren kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere destek sağlandığını ifade etti. Ön başvurusu kabul edilen projelere, Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarının Kullanımı Hakkında Karar Vermeye Yetkili Komisyon’un uygun görmesi halinde hibe desteği verileceğini açıkladı. Proje başvurularına yönelik açıklamalarda bulunan Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Servet KABA 2024/2.Dönemi Engelli ve Eski Hükümlü Proje başvurularının başladığını, engelli hibe başvuruları için 7 Haziran 2024 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden çevrimiçi olarak başvuru yapılabileceğini, diğer projelerin ise 7 Haziran 2024 tarihi mesai saati sona erene kadar il müdürlüğümüze ya da hizmet merkezlerimize bir (1) asıl ve bir (1) kopya olarak elden verileceğini veya posta ile gönderileceğini belirtti. Ancak eski hükümlü kendi işini kurma hibe desteği başvurularının ise Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri (Denetimli Serbestlik Müdürlükleri, Koruma Kurulları gibi) aracılığı ile il müdürlüğümüze iletilmesi gerektiğinden eski hükümlünün doğrudan kendisinin yapacağı başvurular dikkate alınmayacağını ve proje sahibine iade edileceğini vurguladı.

PLAKETLE ONURLANDIRDI

Rize Emniyet Müdürlüğünde Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü olarak görev yapan Emniyet Amiri Zeki Özkan emekli oldu. Rize Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Turan Akbulut tarafından yaptığı hizmetler anısına plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Zeki Özkan Amirin emekli olması dolayısıyla Şoförler ve Otomobilciler Odasına veda ziyareti yaptığını söyleyen Başkan Turan Akbulut’’ bizler bize hizmet yapan insanı unutmayız. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürümüzle Cemiyetimiz birlikte çok çalıştık. Her zaman yardımcı olmuştur. Ziyaret anısına plaketle uğurlamak istedik. Emeklilik sürecinde sağlıklar diliyoruz. İlimizde görev yapan ve emekliliğe ayrılan Çaykaralı hemşerimiz Emniyet Amiri Sn. Zeki Özkan beye, görevi sürecince Odamıza ve esnaf camiamıza gösterdiği desteklerden dolayı plaket taktim edip, yeni yaşantısında başarılar diledik’’ dedi.

Trabzon İçin Birlikte Çalışacağız Trabzon İçin Birlikte Çalışacağız

Editör: Doğukan ÖZKURT