Fenerbahçe, Süper Lig'de Galatasaray'ın gerisinde kalarak şampiyonluk şansını neredeyse kaybedince, kulübün gündemi hızla teknik direktör Jose Mourinho'ya kaydı. Sarı-lacivertlilerin eski başkanı Aziz Yıldırım'ın, önümüzdeki kongrede aday olacağını açıklaması ve Mourinho ile yaptığı görüşmeyi kamuoyuyla paylaşması, futbol dünyasında geniş yankı buldu.

Yıldırım, Portekizli teknik adam ile yaptığı iki saatlik görüşmeyi ve Mourinho'nun "Fenerbahçe'nin sana ihtiyacı var, senin de Fenerbahçe'ye ihtiyacın var" şeklindeki sözlerini aktararak, Fenerbahçe'nin büyük hedefleri doğrultusunda tecrübeli bir teknik direktöre ihtiyacı olduğunu vurguladı. Mourinho'nun Türkiye'de bir şampiyonluk yaşamak ve Avrupa'da başarı elde etmek istediği, bu planların parçası olarak görülüyor.

Trabzonspor'un Yeni Transfer O Mevkide Hayal Kırıklığı Yaşattı! Trabzonspor'un Yeni Transfer O Mevkide Hayal Kırıklığı Yaşattı!

Bu gelişmeler üzerine İngiliz gazeteci James Westwood, Mourinho'nun Fenerbahçe'ye transfer olma ihtimali hakkında çarpıcı yorumlar yaptı. Westwood, "Jose Mourinho'nun Fenerbahçe'ye giderse çok şaşırırım ancak futbolda her şey mümkün" dedi ve Mourinho'nun AS Roma'ya sürpriz bir şekilde katılması gibi, bu transferin de benzer bir sürpriz olabileceğini belirtti. Ayrıca, Mourinho'nun Manchester United'a dönme ihtimalinin gerçekçi olmadığını ve Avrupa'da kalmayı tercih edeceğini, Suudi Arabistan'dan gelen teklifleri reddettiğini vurguladı.

Fenerbahçe camiası bu gelişmelerle birlikte büyük bir beklenti içine girdi. Aziz Yıldırım'ın başkanlık seçimlerini kazanması durumunda, Mourinho'nun sarı-lacivertli takımın başına geçmesi, Fenerbahçe'nin gelecek sezonki hedefleri açısından önemli bir adım olabilir.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN