Putin, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı dileyerek ve acil durum ekiplerine teşekkür ederek konuşmasına başladı. Ülke genelinde güvenlik önlemlerinin artırılacağını vurgulayan Putin, 24 Mart günü için ulusal yas ilan edildiğini belirtti.

Saldırganların Ukrayna sınırına doğru kaçmaya çalışırken yakalandığını açıklayan Putin, olaya karışan tüm saldırganların tutuklandığını ifade etti.

Putin, saldırıyı hazırlayan ve arkasında duran herkesin tespit edilip cezalandırılacağını söyledi ve düşmanların Rusya'yı bölemeyeceğini vurguladı. Önceden planlanmış bir terör saldırısıyla karşı karşıya olduklarını belirten Putin, "Sadece dikkatle planlanmış bir terör saldırısıyla değil, aynı zamanda önceden hazırlanmış bir toplu katliamla da karşı karşıyayız" dedi.

Putin'in açıklamaları, Rus halkının birlik ve dayanışma içinde terörle mücadelede kararlı olduğunu gösterirken, ülkenin güvenliği ve toplumsal bütünlüğü için alınan önlemlere de vurgu yapmış oldu.

Malezya'da Geçit Töreni Provasında Facia: İki Helikopter Havada Çarpıştı, 10 Kişi Hayatını Kaybetti Malezya'da Geçit Töreni Provasında Facia: İki Helikopter Havada Çarpıştı, 10 Kişi Hayatını Kaybetti

Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 133’e çıktığını bildirdi.

Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, dün terör saldırısının gerçekleştirildiği Moskova’daki "Crocus City Hall" adlı konser salonundaki çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Ekiplerin enkaz çalışmalarında daha fazla cesede ulaştığı bilgisine yer verilen açıklamada, "Konser salonuna düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 133'e yükseldi. Arama çalışmaları devam ediyor." bilgisi verildi. 

Kremlin basın servisinden yapılan açıklamada, Bortnikov'un, Putin'e, Crocus City Hall konser salonundaki terör saldırısına ilişkin rapor verdiği belirtildi.

Editör: Birol Sancak