Fiyatlar Artarken İndirim Oyunları Devrede, Hurma ve Pide Fiyatları Tırmanıyor

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi hurma ise 300 lirayı aşarak dikkat çekiyor. Geçen yıl 10 TL olan pidenin fiyatı ise bu yıl 20 TL'yi geçti.Ticaret Bakanlığı'nın denetimlerine rağmen, özellikle asgari ücretteki artışı bahane eden fırsatçılar zam furyasına girişti.

Et, süt, süt ürünleri ve bazı tahıl ürünlerinde yüzde 20'ye varan zam yaşandı. Özellikle, sözde indirim adı altında yapılan zam oyunları dikkat çekiyor. Şubat ayı başında 30 TL olan 500 gramlık makarna önce 50 TL'ye çıkarıldı, ardından 36 TL'ye indirildi.

Hurma fiyatları da tırmanışa geçti. Medine hurması geçen hafta 250 TL iken bu hafta 300 TL'ye çıktı. Kudüs hurması ise bazı yerlerde 400, bazılarında ise 500 TL'yi buldu. Sektör temsilcileri, denetimlerin artırılması gerektiğini belirtiyor.

Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı Yeni Müfredat Taslağı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" Hazırlandı

Ramazan pidesi fiyatlarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmese de, İstanbul'daki fırıncılar geçen yıl 10 TL olan 300 gramlık pidenin bu yıl 20 TL'nin altında olmayacağını, yumurtalı pidenin ise 25 TL'den satılacağını belirtiyor.

Tüm bu artışlar, vatandaşların Ramazan alışverişlerinde ek bir yük oluştururken, Ticaret Bakanlığı'nın denetimlerini artırmasıyla birlikte fırsatçıların oyunlarına engel olunmaya çalışılıyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU