Sevgili okurlar; Yeni futbol stadyumu, şehir hastanesi, Kanuni Bulvarı, yeni otogar ve sahil projesi ve bunun gibi birçok projeyle Trabzon kendini yeniliyor, geleceğe küçük adımlarla ilerliyor. Şehrin kabuğunu kırması, modernleşmesi, çağa ayak uydurması ve ufkunun açılması için büyük adımlar atması gerekiyor. Bu kente atılacak en büyük adım demir raylardır. Öncelikle Sarp-Samsun arası yapılacak tren yolu ile Trabzon, ulaşımı kolay, dış dünyaya kapılarını açan bir şehir haline gelecek. Ardından ise hafif raylı sitemle birlikte şehir daha derli toplu, ulaşımı rahat modern bir hale gelecek. Bu rayların serilmesiyle kente daha kaliteli hizmet ve yatırımlar gelecek. Trabzon’a çağ atlatacak bu iki projenin onayını cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Başkan Murat Zorluoğlu’nun vizyon projeleri arasında yer alan hafif raylı sistem için gösterdiği çabayı görmezden gelemeyiz. Belediyenin bütçesiyle değil devletin eli ile bu proje yapılacak ve ardından belediyeye teslime dilecek. Bu noktaya gelmek büyük başarı. Bu yatırımlar seçim yatırımı değil şehir adına yeni bir çağın açılması anlamına gelmektedir. Bu çağı başlatan kim olursa olsun adını tarihe de yazdırır, sandığa da…

YATIRIM ADASI’NI SAHİPLENELİM

Değerli Okurlar; Trabzon’un bir diğer önemli yatırımı ise binlerce kişiye istihdam kapısı olacak, şehre katma değer katacak olan Yatırım Adası projesidir. Bu proje maliyeti nedeniyle biraz askıya alındı. Kentin dinamikleri bastırsa da henüz önemli bir adım atılmış değil. Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin biran önce yapımına başlanılması Trabzon’un sanayileşmesine ve gelişmesine büyük katkı yapacaktır.

DKİB Başkanı Vekili Ahmet Hamdi Gürdoğan, ‘Trabzon kamuoyu şehrimizin siyasilerine şu hususu hatırlatmayı bir borç biliyor; Trabzon ilinin kurtuluşu, ekonomisinin sürdürülebilir boyuta yükselmesi, yüksek katma değerli sanayinin geliştirilmesi ve ihracata bağlıdır. Bunun için Trabzon Arsin Yatırım Adası Endüstri Bölgesi yatırımı Trabzon’un geleceği açısından olmazsa olmaz bir projedir” dedi. Olmazsa olma bu projeyi kent daha fazla sahiplenmeli.

GÜÇLÜNÜN ZULMÜ İNSANLIĞI ÖLDÜRDÜ

Sevgili Okurlar; İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması Türkiye’yi ayağa kaldırdı. Geçtiğimiz hafta içerisinde Trabzon’da İsrail’in sivilleri hedef alması defalarca protesto edildi. Trabzon halkı, İsrail’in yaptığı insanlık dışı uygulamayı kınadı.  ‘Müslümanlara Birleşim’ çağrısı yapan kalabalık, ‘Filistin davası İslam davasıdır, Müslüman uyuma şehidine sahip çık’ sloganları ve tekbirler ile tepkilerini dile getirdiler. Fetih Suresi ve dua ile protestoyu noktaladılar. Saldırılar devam ettiği müddetçe protestolar devam edecek. Vatandaş kendi elinden geldiğince sesini çıkarıyor, duyarlılığını gösteriyor. Ama etkili olabilecek ülkeler, şahıslar yaşanan vahşete sessiz kalıyor hatta destekliyor. Güçlünün hakim olduğu dünyada adalet kavramı çıkarlara göre işliyor. Masum İnsanların vahşice katledilmesinin hesabını kim verecek. Hiç kimse. Herkes güçlü olduğu kadar haklı. Peki güçsüz insanların hakkını kim savunacak. O ihtişamlı batının, dillerinden medeniyet düşmeyen Birleşmiş Milletlerin, o devasa dünyayı temsil eden kuruluşların, şimdi hükmü yoksa ilelebet olmayacaktır. Şuan yok hükmündeler.  

TRABZONSPOR ZORU SEVER

Değerli okurlar; Trabzonspor’da 2. Abdullah Avcı dönemi hızlı başladı. Milli arada takımın başına geçen Avcı, oyuncuları tanıma fırsatı buldu, tüm hazırlıklarını gerçekleştirdi. Hafta içerisinde de basının karşısına çıkan Abdullah Avcı, Trabzonspor’u yeniden yarışın içerisine sokacaklarını ifade etti. Teknik direktör Avcı’da takımın başına tam konsantre olarak geri geldi. Şampiyonluk sezonu unutuldu. Yeni bir tarih yazmak için temel atma çalışmalarına başladı. Eskisi gibi kolay olmayacak. İstanbul takımları çok daha fazla güçlendi. Parasal olarak sınırları aştılar. Kimsenin ulaşamayacağı miktarlarla transfer yapılmaya başlandı. Fakat Trabzonspor, için güçlülere karşı savaşmak her zaman daha keyifli olmuştur. Karadeniz fırtınası destan yazmayı sever. Öncelik bu sezon kemik kadroyu bulmak olacak. Takım kazanarak yeniden moral bulacak. İlk hedef Alanya, haydi fırtına.

Editör: Birol Sancak