Güngör'ün istifasına dair açıklamasında şu ifadeler yer almaktadır:

"POLSEMDER İl başkanlığı görevimden hem de yönetim kurulundan insani, vicdani ve vefa taşıyan duygu ve düşüncelerime ters düşen gelişmelerden dolayı istifa ediyorum. Polsemder Genel başkanım Sayın Selim Özbayrak beyin aniden ve zamansız yakalandığı ağır hastalığı sürecinde şahsına moral ziyareti adına şehrin yöneticilerine 'Selim beyin bu teşkilata birçok alanda şehit ve gazi ailelerine kadar hizmeti vardır, yakalandığı amansız hastalık dolayısıyla Zatialiniz hanesine bir moral ziyareti yapmalı, kendisinin yanında olduğunuzu hissettirmeniz Selim beye moral olacaktır' çağrısımı yapmama rağmen Selim beye geçmiş olsun ziyareti hayata bir türlü geçmemiştir.

Üç günlük Dünyada yaşam sürecimde vefaya, insani, dolayısıyla vicdani duygulara sınırsız önem veren yapım, teşkilatın dikkate almadığı ziyaret talebimi içime sindiremeyerek istifa kararı almış bulunmaktayım. Genel Başkanım Selim beyin rahatsızlığını duyduğu anda müdürleriyle birlikte ziyaret eden insani ve vicdani duyguları en üst seviyede taşıyan Trabzon Büyükşehir belediye başkan adayımız (Ortahisar belediye başkanımız) Sayın Ahmet Metin Genç beye en derin duygu ve düşüncelerimle teşekkür eder, saygılar sunarım. Koca yürek can abim, saygın insan Genel başkanım Sayın Selim Özbayrak beye ise kainatın yaratıcısı Cenabı Allah'tan acil şifalar dilerim."

Recep Güngör'ün istifası, POLSEM-DER Trabzon şubesinde ve medya sektöründe önemli bir değişikliği beraberinde getirirken, kendisinin moral ziyareti talebinin yerine getirilmemesine yönelik eleştirisi de dikkat çekiyor.
TAKA/AYTEKİN AKAY
 

Editör: Doğukan ÖZKURT