Bu adaylık, Trabzonlular arasında da olumlu bir şekilde karşılandı. "Trabzonlu olsun" algısının artık geride kaldığını ifade eden Trabzonlular, Murat Kurum'un İstanbul'da kentsel dönüşüm konusundaki deneyimi ve bilgisi ile ön plana çıktığını vurguladılar.

Trabzonlu vatandaşlar, "Trabzonlu olursa seçim kazanılmaz" düşüncesinin yerini daha nitelikli bir aday tercihinin aldığını belirttiler. Murat Kurum'un İstanbul'da kentsel dönüşüm konusundaki uzmanlığına güvendiklerini ifade eden Trabzonlular, "Kendimiz çalıp kendimiz oynamayacağız. Trabzonlu ilçe belediye başkanlarımız zaten mevcut. Esnaflar ve vatandaşlar da Murat Kurum'un adaylığını benimsedi. İlçelerdeki Trabzonlu belediye başkanlarımız da görevlerinin başında. Murat Kurum, iyi niyetli ve mütevazi bir isim. Belediye başkanlığını yapabilecek kapasitede bir adaydır. İstanbul'da Doğulu, Sivaslı ve Kastamonulu sayısı çok fazla. Murat Kurum ile İstanbul'u yeniden kazanabileceğimize inanıyoruz" dediler.

Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylık açıklamasıyla birlikte, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, seçim kampanyasına hazırlanırken, Trabzonlular da desteklerini esirgemeyecek gibi görünüyorlar.

TAKA/AYŞE SANCAK

Editör: Ayşe Sancak