Trabzon Büyükşehir Belediyesi hizmet içi eğitimlere devam ediyor Trabzon Büyükşehir Belediyesi hizmet içi eğitimlere devam ediyor

Çelebi, Halkbank Bölge Müdürü Ömür Batur ve Trabzon Merkez Şube Müdürü Emin Can Yalmanoğlu'nun TTSO'yu ziyareti sırasında finansmana erişim ve sektörlerin durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, üretim, istihdam ve ihracatın korunması için reel sektörün uzun vadeli kredi taleplerinin mutlaka karşılanması gerektiğini ifade etti. Başkan Çelebi, "Ancak bu kredilerin titiz şekilde verilmesi, üretim yapanın önünün açılması amacıyla kullanılması şarttır. Ayrıca istihdamın düşmemesi için sigorta giderlerine destek sağlanmalıdır. Bölgeler arasındaki teşviklerin daha dengeli olarak uygulanması yatırımın da daha dengeli dağılımını sağlar" dedi.

Çelebi'nin vurguladığı gibi, uzun vadeli yatırım finansman imkanlarının artırılması gerektiğini dile getirerek, "Üretim yapanın, istihdam sağlayanın, ihracatla ülkeye döviz kazandıranın önünün açılması gerekiyor. Bu anlamda kredilerin doğru şekilde kullandırılması önemli. Gerçekten üretim yapanlara kredi imkanları sağlanmalıdır. İstihdamın korunması için sigorta giderlerine destek verilmelidir. Bölgesel teşviklerin de daha dengeli şekilde olması yatırımı daha geniş bir coğrafyaya dağılımını, dolayısıyla belli bölgelere göçleri de önler" şeklinde konuştu.
TAKA/BİROL SANCAK

Editör: Doğukan ÖZKURT